Hippiainen rannan pensaassa

Viikonlopun aikana kävin parikin kertaa Hangon kaupungin puistolammella eli Parkdammenilla, jota voi hyvästä syystä kutsua myös lummelammeksi. Kesäkuun puolenvälin paikkeilla lähes koko lammenpinta peittyy kukkivista lumpeista (gallerian kolme viimeistä kuvaa). Monivuotiset ja paksut juurakot ovat jo varmaankin työntämässä uutta kasvua kohti pintaa, mutta toistaiseksi näkymää hallitsevat vesilinnut ja lokit, joilla on meneillään kiihkeät, vettä pärskyttävät lemmenleikit eli soidinmenot.

Lammen rannalla kasvaa joitakin korkeita pensaita, joissa olen muina vuosina tottunut näkemään lähinnä tiaisia ja pajulintuja. Nyt yllätyin, kun näin pensaissa hyörimässä puolikymmentä vikkeläliikkeistä hippiäistä, jotka viihtyvät lähinnä kuusivaltaisissa sekametsissä. Kovat pakkaset verottavat yleensä kovastikin talvehtimaan jäänyttä hippiäiskantaa. Saattaa olla, että nyt, olemattoman talven takia, hippiäisiä on niin runsaasti, että osa niistä on lähtenyt kaupunkiin saakka ravintoa etsimään. Ja löytyihän sitä ravintoa, kuten (tekstin jälkeisestä) gallerian ensimmäisestä kuvasta voi havaita. Siinä hippiäisellä on nokkansa kärjessä pienenpieni hämähäkki.

Jo viikko sitten näin kevään ensimmäisen västäräkin tepastelemassa lammen vieressä olevalla tenniskentällä. Ehkäpä tuo kuvan västäräkki rannalla on se sama. Punarinta puikkelehti myös pensaiden oksilla. Se tuntui olevan kovin arka kuvattavaksi. Potikohan se vielä muuttomatkaväsymystä? Lokeilla on tapana istua (tai seisoa) lammen päälle rakennetun istumalaiturin kaiteella. Nyt siinä nuokkui puoliunessa kaksi naurulokkia.

Jaa artikkeli