kirjat-004m

Ihan ensiksi oikein hyvää uutta puutarhavuotta kaikille täällä piipahtaville!

Vuosi on alkanut hyvin lauhassa ja sateisessa säässä. Puutarhatöitäkin on hyvin voinut tehdä, kääntää vaikkapa uusia istutusalueita tulevaa kasvukautta ja uusia kasvihankintoja silmällä pitäen.
LumetTomassa puutarhassa näkyvät hyvin puutarhan linjat ja istutusalueiden muodot. Innokas puutarhuri seisoo saappaat jalassa kuraisen pihamaan reunalla ja piirtää luonnoksia vihkoonsa. Sisällä odottaa hyllymetreittäin puutarhakirjoja. Osa on ihka uusia, vielä lukemattomia, osa hiirenkorville selattuja. Internetistä löytyy paljon inspiraatiokuvia omien suunnitelmien innoitukseksi ja tueksi. Täytyy myöntää, että olen jo käynyt taimistojen nettisivuillakin kuikuilemassa ja huvittanut itseäni klikkailemalla ostoskoriin kaikkea, mitä vähänkään on tehnyt mieli. Lopuksi voi sulkea selaimen ostamatta mitään ja palata luonnosvihkon pariin kypsyttelemään ajatuksia.
Loppuviikoksi on luvattu lunta ja pakkastakin kymmenkunta astetta. Jos puutarha vielä tänä talvena saa kunnollisen lumipeiton päälleen, on hyvä tutkailla miltä puutarha näyttää talviasussa. Löytyykö sieltä tarpeeksi reilusti maanpinnan yläpuolelle kohoavia muotoja vai onko kaikki tasaisen tylsää ja muodotonta? Pitäisikö olla enemmän havuja vihreyttä tuomassa, käkkyräisiä koristeellisia oksia, jotka näyttävät kauniilta lumikuorrutteen alla?Entä mihin tunnelmavalot voisi kiepauttaa?
INSPIROIVIA (TALVI)ILTOJA!

Jaa artikkeli