Siirry sisältöön
Pajunkissoja ja hoyhenia 1

Pääsiäinen on vanhin ja tärkein kristillisistä juhlistamme. Sen ajankohta määräytyy vuosittain periaatteessa siten, että kevätpäiväntasausta seuraavan täysikuun jälkeinen sunnuntai on pääsiäissunnuntai, jota siis nyt vietämme tulevana sunnuntaina 27.3.

Pääsiäisen viettoon liittyy monenlaisia perinteitä, joista monet juontuvat vuosisatojen takaa. Yhteistä pääsiäisen tunnusmerkeille, kuten pajun- ja koivunoksille, narsisseille, munille, pupuille ja tipuille on, että ne edustavat kevään kasvuvoimaa, valoa, aurinkoa, hedelmällisyyttä ja uutta elämää.

Viime vuoden tapaan ripustimme taas kahdeksan ”kultamunaa” pihallamme kasvavaan puolitoistametriseen riippahernepuuhun. Kullanväristen koristemunien valmistaminen kävi helposti siten, että puhalsimme kananmunat tyhjiksi ja suihkutimme niiden päälle nopeasti kuivuvaa kultamaalia.  Lopuksi työnsimme puhallusreikien kautta munien sisään tulitikut, joihin ripustuslangat oli sidottu valmiiksi.

Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille!

 

Mainos – sisältö jatkuu alla

Pihakalenteri 2025

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessakalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *