Vajaa vuosi sitten Oma piha -lehden toimitukseen tuli kirje ja valokuvia Seija Koirikiveltä. Hän kertoi rakentaneensa ja muuranneensa pihan rakenteet itse samalla, kun toimi nuohooja-yrittäjänä ja yksinhuoltajana.

Seija ei kuulostanut ihan tavalliselta tädiltä, mutta odotukseni palkittiin vielä arveltuakin mahtavammalla pihakäynnillä heinäkuun helteissä.

Seijan muuraama pengerrys.

Seijan talo sijaitsee Pomarkun kunnassa hienolla paikalla joen rannassa. Hän kertoi ostaneensa talon puolivalmiina, kun lapset olivat pieniä – kunnolliset tulisijat ratkaisivat yhtä paljon kuin sijainti – ja viimeistelleensä kaiken oman makunsa mukaan.

Ihana ranta-alue!

Seija on muurannut, valanut, tasoittanut, kaivanut, porrastanut ja kärrännyt samalla, kun on viimeistellyt talon rakentamisen ja lisännyt pari piharakennusta sekä kasvattanut neljä lasta ja hoitanut lähiseudun nuohoukset. Isoäiti-ikään ehtineen Seijan vauhti ei ole hidastunut, vaan uusia ideoita syntyy jatkuvasti ja niitä pitää saada toteuttaa.

Seija ja viime kesän ensimmäinen kelloköynnöksen nuppu heinäkuussa.

Minulle tuli Seijan energiasta ja ulkonäöstä mieleen rokkitähti!

Työni on mitä antoisinta. Joskus, ei niinkään harvoin, palaan pihakäynniltä pursuten hyvää mieltä ja inspiraatiota. Puutarhaihmisten asenne on niin tarttuvaa ja kohottavaa.

Artikkeli Seijan pihasta löytyy uusimmasta Oma PIHA -lehdestä 1/2019.

 

Jaa artikkeli