Kuulutko heihin, joille joulun täytyy olla valkoinen?


Tältä näyttää pihassani Turun saaristossa nyt. Onneksi minulle vihreä joulu on erittäin mieleinen. Eipä tarvitse edes joulukuusta kantaa sisälle, kun näkymät ovat näin vihreät.

Koreaköynnöskuusama ’Goldflame’ (Lonicera × heckrottii) 18.12.2023

Toiveikkaana olen kiertänyt pihan ympäri jo monena päivänä etsien lumikellojen piippoja. Maa on kohmeinen, pakkasjakso oli pitkä ja ankara. Lumi toi onneksi tänne saaristoonkin vähän suojaa, vaikka vain kymmenen senttimetriä.

Yhden jouluruusun kukkanupun olen löytänyt aivan maan rajasta kurkistamasta. Se on varovainen: vaikka löysin sen jo sunnuntaina, ei se ole edennyt siitä yhtään ylemmäs matalista auringonsäteistä ja plussakeleistä huolimatta. Päivä on lyhyt ja maa jäinen. Kasvit ovat viisaita.

Koreaköynnöskuusama ilahduttaa hullunrohkeudellaan: siinä on kymmeniä nuppuisia kukkaterttuja, jotka se kehitti myöhäissyksyllä, eivätkä ne näytä vieläkään paleltuneilta. Köynnös on puoliksi vihreä ja siinä on kymmeniä punaisia kukkaterttuja. Melkoinen suoritus – ja ihana joulukoriste!

Puiden latvoista kuuluu talitinttien keväistä lurittelua. Puiden alta kuuluu vuoroin Arkihuolesi kaikki heitä, vuoroin Summertime, kun joulu- ja kevätmieli aaltoilevat ja joka tapauksessa laulattaa.

Iloa ja puutarhamieltä nostaa myös uusi Pihakalenteri 2024. Nyt meillä on sille oma helppokäyttöinen verkkokauppa, jossa on myös kestotilausmahdollisuus – sitä meiltä on useaan kertaan toivottu ja nyt se siellä on! Kauppa on osoitteessa pihakalenteri.fi

 

Jaa artikkeli