Me Oma PIHA -lehden tekijät teemme lehteä suurella sydämellä ja toivomme, että se näkyy. Aitous ja jonkinlainen kotikutoisuus näkyvät varmaan parhaiten kuvissa. Olemme ylpeitä siitä, että emme osta kuvia kuvapankeista, vaikka ne olisivat paremman näköisiä, houkuttelevampia. Mutta myös persoonattomampia, näin arvelemme.

Otin yllä olevan kuvan vuoden 2024 Pihakalenteria varten aiemmin syksyllä. Siinä on muutama istuttamista odottava tulppaanin sipuli, ystävien hyötytarhasta kerätty tarhapapu – he olivat matkoilla ja minulle sattui iloinen tehtävä korjata papuja niin paljon kuin pystyin – sekä työkaluja, jotka ovat aina käsillä kuistilla, sillä käytän näitä vanhoja luotettavia välineitä kaikkein eniten.


Mainoskuvatkin otamme itse. Koska harrastan nukkekotijuttuja, ovat nukkekodin minipuutarhaesineet päässeet markkinoimaan Pihakalenteria jo muutaman vuoden ajan. Pikkuruiset puutarhajutut ovat ihania etenkin talvella, kun oikea puutarha vetäytyy talviunille.

 

Keväällä ulkokuvaukset taas kiihtyvät maasta nousevien versojen äärellä. Silloin tulee maattua maassa vatsallaan pienten kevätkukkasten kuten lumikellojen edessä. Uskon, että niin tekevät muutkin. Vatsapuoli siinä kyllä kastuu ja polvet menevät kuraan!

 

Viime keväänä somemainoksemme kommenteissa oli pienimuotoinen keskustelumyrsky koskien turveruukkuja. Turpeen käytölle on hyvä etsiä vaihtoehtoja, mutta jos vanhoja turvepotteja lojuu nurkissa, kannattaa ne ilman muuta käyttää. Niiden kanssa täytyy vain käyttää kastelumattoa tai pitää muuten hyvä huoli siitä, etteivät ne kuivu.

Kun kippasin latva-artisokkien taimipotin ylösalaisin, työntyi sieltä näin reippaita juuria. Piti hakea heti kamera ja ikuistaa, kuinka hyvin turvepotti saattaa toimia. Artisokka toki tekee vahvat juuret, hentojuurisille lajeille kannattaa käyttää muunlaisia kylvöruukkuja, vaikkapa sanomalehtipaperista pyöräytettyjä potteja. Ne maatuvat äkkiä maassa ja niissä taimet voi siirtää avomaalle häiritsemättä juuria.

Ihanan ja monipuolisen työni haittapuolia on se, että kamera pitäisi olla vähän väliä käsillä – etenkin silloin, kun kädet ovat multaiset!

 

Kuvaan paljon myös kissojani. Aika moni niistäkin kuvista on päätynyt Oma PIHA -lehteen tai mainostamaan esimerkiksi uusinta Pihakalenteria. Tässä Ransu vaatii kulkemaan perässään – tai sitten poika muuten vain esittelee muhkeita villahousujaan.

Toivottavasti sinäkin pidät näistä oikeiden kotimaisten pihatilanteiden kuvista.

Jaa artikkeli