Puutarhan ystävät odottavat jo kovasti keväisiä päiviä. Myös Turun Messukeskuksessa valmistaudutaan jo täysillä puutarhan kevääseen. Piha & Puutarha -messujen 1.–3.4. suunnitelmat ovat edenneet, ja mm. messuille tulevat puut on jo haettu sisätiloihin. Tämän vuoden messutapahtumassa on odotettavissa juhlavat tunnelmat!

Koroisten puutarha tuo näyttelyyn mm. minipersikan taimia.

Koroisten puutarha tuo näyttelyyn mm. minipersikan taimia.

Messulauantaina vietetään messujoukolla Paula Ruotsalaisen ja Marko Vesterlundin häitä. Messujen yleiskoristelu on tällä kertaa rakennettu kokonaan juhlateemaan. Mukana ovat hetket syntymästä kuolemaan. Muistolehto on paikka rauhoittumiselle.

Uutuudet kiinnostavat

Turun näyttelyssä on keskeinen rooli uusilla tuotteilla ja ideoilla. Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen puheenjohtaja Reeta Rouhiainen kertoo, että Koroisten Puutarhassa odottaa jo kiintoisa ja rajoitettu erä erilaisia taimi- ja kasvierikoisuuksia tuloaan messuille.

Kotipuutarhurin riemuksi messuilta löytyy muutaman kappaleen lajitelma mm. minipersikkaa, syysraparperia ja pensastavaa vadelmaa. Puutarhayhdistyksen osastolla on myynnissä muutamia kolayrttejä, sieniyrttejä ja mm. kahdeksan kappaleen erä harvinaisia vuokkoja.

Messuilla tulee olemaan muitakin mielenkiintoisia Suomen ensi-iltoja. Muun muassa Blomqvistin taimisto esittelee messuilla marja- ja hedelmäuutuuksia.

Miten käy julkisten puistojen?

Piha & Puutarha -messujen kävijöissä tulee tänä vuonna olemaan monia ammattilaisia. Meidän maisemamme on nimeltään 1.4. oleva ammattilaisseminaari. Tilaisuudessa keskustellaan mm. julkisten puutarhojen ja puistojen tulevaisuudesta. Tilaisuudessa on mm. paneelikeskustelu, jota vetää puutarhatoimittaja Paula Ritanen-Närhi. Seminaari on osa Vihervuori 2016 -hanketta.

Luvassa on runsaasti ohjelmaa myös lapsille. TTS Sammatin yksikön työpajoja lapsille päivittäin: niksibetonitöitä, kukkatatuointeja ja sunnuntaina Kasviskekkerit tarjoiluineen. 4H:n kanssa on mahdollisuus istuttaa taimi kotiinviemisiksi, Messuilla esiintyvät myös Linnateatterin Tatu ja Patu lauantaina sekä Mimin ja Kukun Kevätkarkeloivat sunnuntaina.

Saila Routio esitelmöi sunnuntaina klo 13 perinnekasveista modernilla pihalla.

Piha & Puutarha -messuja ovat järjestämässä Lounais-Suomen Puutarhayhdistys, Ammattiopisto Livia, Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen piiri sekä Suomen Kukkakauppiasliitto Varsinais-Suomen piiri.

Jaa artikkeli