Pajunkissoja helmikuussa

Olimme tämän viikon tiistaina (16.2.) Hangon lähellä olevilla niityillä hakemassa kissaisia pajunoksia. Siellä tapasimme mieshenkilön, joka kiikaroi niittyjä tarkasti joka suuntaan. Hän kertoi yrittävänsä havainnoida, josko kiuru olisi jo palannut muuttomatkaltaan. – Yleensä kiurun laulun kuulee kylläkin ennen kuin linnun näkee, hän totesi. Mutta haahka on nähty jo Jurmossa, mies lisäsi.

Tänään postilaatikkoon saapunut paikallislehti EU (Etelä-Uusimaa) otsikoi: ”Ensimmäiset haahkat saapuivat keskiviikkona”. Jutussa mainitaan, että Hangon lintuaseman päähavainnoija näki juhlapukuisen haahkapariskunnan muutolla keskiviikkoaamuna 17.2. Lehden mukaan leudon helmikuun kunniaksi kevät voidaan nyt julistaa virallisesti alkaneeksi. Oikeaan aikaan se tapaamamme mieshenkilökin oli havainnoimassa, koska lehti mainitsee, että haahkan kanssa samaan aikaan keskiviikkona nähtiin Hangossa myös Uudenmaan ensimmäinen kevätmuuttava kiuru.

Hyvät lukijat, oletteko koskaan nähneet pajunkissaviitosia? Kun kuvasin noutamiamme pajunoksia, yksi pörröinen kissa näytti muita isommalta. Mutta ei, siinähän olikin viisi kissaa samassa kimpassa!

Juuri huomasin, että olin ottanut kuvia ikkunan alle kukkalaatikkoon laitetuista tetenarsisseista päivälleen vuosi sitten eli 20.2.2015. Tämän ”kevään” osalta emme ole vielä tetejä hankkineet. Sen sijaan sisällä pöytämaljakossa syreeninoksien silmuista puskee kovasti esiin kevään vihreyttä.

 

Jaa artikkeli