Pähkinäpensaan kukintaa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa 16.3.

Pähkinäpensaan kukintaa Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa 16.3.

Otsikkoon viitaten meiltä voisi aluksi kertoa sen, että metsäkauris kävi pihallamme maistelemassa aivan tien vieressä pieniä, mutta hyvään kasvun alkuun päässeitä japaninmarjakuusia. Sitten se jatkoi rauhallista kävelyään asfalttitietä pitkin kohti Lappohjan omakotialuetta. Niin, sieltä löytyykin pihoilta paljon enemmän syötävää.

Viime syksynä pihlajissa oksat roikkuivat hyvästä marjasadosta. Koko pitkän syksyn odotin, että tilhet olisivat ilmestyneet herkuttelemaan marjoilla, jotta olisin päässyt kuvaamaan niiden pyrähtelyä pihlajissa. Mutta ei! Ei niitä näkynyt koko syksynä. Vasta maaliskuun 4. päivänä, kun olimme kauppareissulla Tammisaaressa, huomasin tilhiparven noukkimassa ajoväylien keskellä olevista pienistä pihlajista nurmikolle pudonneita marjoja. Juoksin kameran kanssa paikalle ja onnistuinkin saamaan tilhien aterioinnista jonkinlaisia kuvia.

Oheisessa galleriassa on muitakin maaliskuun aikana otettuja kuvia ”sieltä sun täältä”. Leskenlehti eli tussilago (kuten täälläpäin sanotaan) ja aikuistalvehtija isonokkosperhonen sekä telkkäkoiras on kuvattu 18.3. Skogbyn ruukkialueella Hankoniemellä. Harmaahaikaroita olen havainnut muutamia yksilöitä jo maaliskuun alkupuolella, mutta tänään (26.3.) noita tyylikkäitä lintuja oli kymmenittäin Tammisaaressa, vanhan kaupungin edustalla (Skitviken). Ja viimeinen kuva: kuun puolivälissä Helsingissä käydessäni näin upean pinkiksi maalatun kukkaispolkupyörän. Kylläpä sillä kelpaa ajella aurinkoisista ilmoista nautiskellen. Oi elämän kevät!

 

Jaa artikkeli