ruusuja7

Pienessä rosariossani kukkii heinä-elokuussa tämä ihastuttava teehybridiruusu ’Kronborg’. Nämä olivat hankintahetkellä todella huonokuntoisia rönttejä, mutta reipastuivat päästyään maahan kasvamaan. Takana on yksi talvi ja se sujui ongelmitta. Toivotaan samaa tälle vuodelle.

ruusuja8

’Kronborgien’ naapurina ovat nämä pinkit kukkatötteröt. Ne kuuluvat ’Baronesse’ -ryhmäruusuille. Nekin ovat talvehtineet rosariossa vasta yhden talven yli.

ruusuja10

Viereisessä, hieman huonolla hoidolla olleessa penkissä kasvaa ja kukoistaa vuodesta toiseen ryhmäruusu ’Hanne’. Se on kestävimpiä ryhmäruusuja mutta yllättävän harvoin saatavilla. Loppukesästä katoin alueen sanomalehdillä ja kuorikatteella. Pysyy vastaisuudessa juolavehnä kurissa.

ruusuja11

Tarhakurtturuusu ’David Thompson’ on muutamia vuosia vanha hankinta. Se kasvaa huvimajan nurkalla hyvin hiekkaisessa maassa. Se tuntuu viihtyvän mainiosti. ’David Thompson’ kukkii heinäkuulta pitkälle syksyyn.

ruusuja9

Patioruusu ’Hobby’ on yksi kiitollisimmista ruusuista, joita puutarhassani kasvaa. Se vaikuttaa hyvin talvenkestävältä (yksi talvi takana, ei pienintäkään paleltumista) ja kukkii ihanan runsaasti keskikesältä talven tuloon asti.

ruusuja12

’Leonardo da Vinci’ on toinen tiuhaan kerrannaisista pinkeistä ruusuista rosariossa. Se on edelliskesän hankintoja ja talvehti viime talven hyvin paksun lumipeitteen alla.
Ensi kesää varten olen jo kirjoittanut listaa ruusuista, jotka haluaisin. Listalla ovat ainakin kirjoapteekkarinruusu, sammalruusu ’Henri Martin’, bourbonruusu ’Louise Odier’ ja tarhakurtturuusu ’Pohjolan Kuningatar’.

Jaa artikkeli