juhannusta1

Iloista juhannusta kaikille blogin lukijoille myös omalta pihaltani. Ilta-aurinko hieman pilkottaa pilvien raosta ja hyttyset hyökkäävät välittömästi kimppuun ulos mennessä. Tuntuu siis todellakin kesältä, hieman lämpimämpää säätä tosin joudumme ehkä odottelemaan. Ei anneta sen kuitenkaan haitata menoa.

juhannusta2

Viime viikonloppuna vietettiin luonnonkukkien päivää. Ojanpientareet ovat kauniita kun ne täyttyvät puna-ailakeista, leinikeistä, koiranputkista ja tietysti puutarhakarkulaisesta lupiinista. Vaikka kaikki edellä mainitut aiheuttavatkin lievää kiroilua ilmestyessään kukkapenkkiin, ei niiden rehottavaa, värikästä kauneutta voi olla ihailematta. Omalla pihallani kitkin osan lupiineista maljakkoon ja ne saavat nyt koristaa näkymää paviljongin kulmalla.

juhannusta4

Lähes kaikilla suomalaisilla saunominen kuuluu kesään ja juhannukseen. Jos haluaa nauttia kesäisestä koivunlehtien tuoksusta ympäri vuoden, esimerkiksi joulusaunassa, nyt on vielä hyvää aikaa kerätä varastoon koivunlehtiä (muistaa toki pitää, että lehtien keruu ei ole jokamiehenoikeus). Monet kuivattavat koivunlehtiä ja laittavat ne käytettäessä harsopussiin jonka voi sellaisenaan siististi upottaa löylyveteen tuomaan kesäistä vehreää tuoksua. Koivunlehtiä voi myös pakastaa suodatinpussissa joka on helppo laittaa hautumaan löylyveteen. Pussin voi sulkea paperiliittimellä, nitomalla tai ompelemalla. Kun pakastin on täynnä kivoja pieniä nyssäköitä, ovat ne mukavia tuliaisia saunoville ystäville myös talvella. Itse olen enemmän kylpyihminen, joten täytyy ehkä kokeilla koivuntuoksuista, merisuolalla höystettyä juhannuskylpyä.

juhannusta3

Jaa artikkeli