Tiedän, että suurin osa Suomesta on lumen vallassa, eikä tarkoitukseni ole aiheuttaa kateutta, vaan herättää toivoa.

Täällä Korppoossa alkoi viikko sitten plussakeli ja sumut sekä tihkusateet alkoivat sulattaa vain kymmenen senttimetrin lumikerrosta nopeasti. Meille ei sen enempää lunta ollut kertynyt talven mittaan. Aurinkoa ei näkynyt koko viikkoon, mutta tänään näkyi koko viikon edestä!

Sama keväinen sää, joka lähes koko maassa on tänään ollut, pääsi täällä vaikuttamaan täysin lumettomaan maahan. Maa on toki aivan jäässä vielä. Ehkä nyt voisi olla hyvä hetki saksia kuivuneet perennanvarret. Kukkapenkit näyttävät melko siivottomilta… tällaisilla keleillä sipulikukat ponnistavat mullasta tuossa tuokiossa, eikä sitten istutusten seassa enää uskalla liikkua.

Sipulikukista puheen ollen – lumikelloja löytyy sieltä sun täältä! Ihan ihme, miten ne voivat olla routaisessa maassa nuppu aivan pinnan tuntumassa ja varsi heti valmiina venymään, kun lumi päältä häipyy.


Jos täällä on tapahtunut hämmästyttävä muutos viikossa – ja tuo kylätie sulanut jääkuorestaan parissa päivässä – on sama mahdollista siellä sinunkin pihassasi.

Ihanaa kevään alkua!

Jaa artikkeli