jaloleinikki2

Hyvää ystävänpäivää! Vaikka talvi on ollut lauha ja vähäluminen, ei se vähennä kevään ja värikkäiden kukkien kaipuuta. Ihana kimpullinen leikkokukkia piristää pöydällä kummasti. Hurmaavat tulppaanit houkuttelevat ajatukset jo tulevaan kevääseen jolloin syksyllä piilotettujen sipulien kukinta palkitsee helppohoitoisella kauneudellaan. Leikkoneilikat ja jaloleinikit keväisissä väreissään tuntuvat olemassaolollaan suorastaan kohottavan kodin energiaa.

jaloleinikki1

Ystävänpäivää juhlittaessa tänään, ei rakasta ruusua voi myöskään ohittaa. Ruusua on aina pidetty rakkauden ja romantiikan symbolina. Jokainen ruusun väri kätkee väriinsä oman salaisen merkityksensä. Aikana jolloin suorapuheisuus romanttisissa asioissa oli hieman nykypäiväistä vaikeampaa ja kiertelevämpää, tunteet ilmaistiin salaisina viesteinä kukkien eri värien kautta. Syvän ja samettisen punainen ruusu oli varattu juuri sille erityiselle jota kohtaan oli syviä ja rakastavia tunteita. Punainen ruusu oli selvä rakkausviesti. Vaaleanpunainen oli astetta keveämpi ja varovaisempi ihailun tunnustus. Keltainen kuvasti iloa ja lämpöä hyvältä ystävältä. Valkoinen ruusu kuvasti viattomuutta, puhtautta sekä kunnioitusta ja muistamista. Tulinen oranssi kuvastaa intohimoa ja innostusta. Minkä tahansa värisen ruusun haluatkin ystävällesi tai rakkaallesi antaa, on se aina kaunis ja merkityksellinen kukkien kuningatar.

ruusukimppu

Jotta leikkokukista voisi nauttia mahdollisimman pitkään, on hyvä vaihtaa vettä mahdollisimman usein, ainakin muutaman päivän välein ellei päivittäin. Ruusuista ja neilikoista nypin aina alimmat lehdet pois jotta ne eivät limottaisi maljakon vettä. Jotta tulppaanit eivät venähtäisi nopeasti kohtuuttoman pitkiksi, kannattaa niille laittaa vettä maljakkoon maltillisesti. Tulppaanikimppu kestää uskomattoman pitkään jos sen siirtää vaikkapa yöksi hieman viileämpään paikkaan. Puuvartiset ruusut puolestaan pitävät lämpimästä vedestä maljakossa. Neilikoille tipautan maljakkoon aina muutaman sokeripalan. Äitini aina kertoo kuinka sairaalassa työskennellessään hoitajat aina tipauttivat ylimääräiset sokeripalat kukkamaljakoihin ja kukat – erityisesti neilikat – kukkivat todella pitkään. On myös sanottu että aspiriini auttaa raikasteen puutteessa. Uusien imupintojen leikkaaminen on tietysti aina hyvä konsti ja se on hyvä tehdä heti kukkakimpun saatuasi.

neilikka

Mikäli ystäväsi on vannoutunut puutarhaharrastaja, pari pussillista siemeniä innostaa varmasti ystävänpäivänä yhtä hyvin kuin leikkokukat. Itse olen tänä vuonna äärimmäisen onnekas saatuani ystävänpäivälahjaksi jo pitkään himoitsemani kasvivalon. Tästä se esikasvatus alkaa! Ensimmäiset kylvöt aion tehdä jo viikonloppuna. Romanttisen kukoistavaa viikonloppua kaikille!

neilikat_narsissit

Jaa artikkeli