Tässä arkistoista muutamia ruusuja maaliskuun viimeisen viikon iloksi. Ruusunkukkakuvat tuntuvat aina mukavalta katseltavalta – ja ehkäpä etenkin nyt, kun kevät kulkee hitaalla vaihteella. Ne levittävät lempeää ja värikästä tunnelmaa. Vielä toistaiseksi uinuvissa juuristoissa piilee voima tuottaa kohta monikerroksisia ja -sävyisiä terälehdistöjä sekä hurmaavan kesäistä tuoksua.

Iki-ihanat luonnonruusumme, kuten orjanruusu (Rosa dumalis), kukittavat esimerkiksi kivikkorantoja ja kalliorinteitä. Niitä kannattaakin vaalia, jos sellaisia lähistöllä kasvaa.

Ruusunkukka on kyllästetty suurella määrällä symboliikkaa, kuten vahvoja kauneuselämyksiä herättävälle kasville sopiikin. Ruusu edustaa useita muinaisia jumalattaria, toimii Englannin kansalliskukkana ja sen rugbyjoukkueen tunnuksena sekä ilmentää yleisesti harmoniaa ja täyteläisyyttä symmetrisen muotonsa vuoksi. Se on myös universaalin rauhan ja rakkauden merkki.

Nämä kuvat ovat Chelsea Flower Show’sta, jonka näyttelypuutarhoista käy selvästi ilmi englantilaisten kiintymys kyseiseen kukkalajiin.

Jaa artikkeli