kamelia_lasissa

En koskaan unohda ensimmäistä näkemääni kukkivaa kameliapensasta (Camellia japonica). Vai pitäisikö sanoa -puuta? Täydessä kukassa oleva kamelia ulottui nimittäin kattoon asti ja tuntui valtaavan koko tilan.

Paikka oli Helsingin Talvipuutarha Töölönlahdella, ja juuri nyt on taas kamelioiden kukinnan aika. Nuppuja on kuulemma runsaasti ja ensimmäiset ovat jo avautuneet. Mikä siis sen parempi paikka vierailla näin vuoden pimeimpään aikaan ja joulutunnelmissa? Kameliat ovat eittämättä pääosassa, mutta seuraa niille tekevät tutut joulukukat, kuten hyasintit, joulutähdet ja amaryllikset. Kuusikin on koristeltu. Talvipuutarhaan on vapaa pääsy, tarkemmat aukioloajat näet täältä.

Ennen vierailua kannattaa ottaa esiin viimeisin Oma PIHA -lehti ja lukea Henrietta Pitkäsen mielenkiintoinen juttu Talvipuutarhasta kaktuksineen ja ruusutarhoineen. Varsinainen keidas keskellä Helsinkiä!

Tämän postauksen kuva ei kuitenkaan ole Talvipuutarhasta, vaan Japanista. Osa kamelioista tiputtaa kukkansa kokonaisena. Ne kannattaakin kerätä talteen ja laittaa vaasiin – vaikka sitten vesilasiin – jolloin kukinnasta saadaan nauttia pitempään. Ja onhan se tavattoman sievä näinkin.

Jaa artikkeli