’Contrast’ kukkii kirkkaanpunaisin kukin. Vieressä ’Lotusland’.

’Contrast’ kukkii kirkkaanpunaisin kukin. Vieressä ’Lotusland’.

Minuun iski kova pelargonihulluus viime talvena. Kasvatin siemenestä, ostin pistokkaita ja sain blogiystäviltä useammankin alun. Kevättalven ja alkukesän aikana haalin itselleni parisenkymmentä erilaista pelargonilajiketta. Kesän ne viettivät kasvihuoneessa ja nyt ne ovat kuukauden päivät majailleet sisätiloissa. Onneksi vanhassa talossa on hyvin ikkunalautatilaa.

’Dr. Westerlund’

’Dr. Westerlund’

Palsamipelargoni ’Dr. Westerlund’ (Pelargonium x graveolens) on saatu blogiystävältä pienenä pistokkaana kevättalvella. Kesän aikana se on kasvanut kokoa hurjasti. Lehdistä lähtee voimakas tuoksu, kun niitä pitelee.

pelargonit-007m1-300x200

Tuoksupelargoni (P. x fragrans) viihtyy olohuoneen ikkunalla hempeän vaaleanpunaisen ’Mårbacka’ -pelargonin (P. Zonale-ryhmä) kanssa.

pelargonit-008m1-300x200

Ruokailuhuoneen ikkunalaudalla on tällä hetkellä vähän välipäätä kukinnassa. Ainoastaan siemenestä kasvattamani munankuoripelargoni ’Raspberry Ripple’ (P. Zonale-ryhmä) tuo vähän väriä huoneeseen.

’Raspberry Ripple’

’Raspberry Ripple’

pelargonit-010m1-200x300

Se saa kohta seuraa ruusunnuppupelargoni ’Appleblossom Rosebudista’ (P. Zonale-ryhmä).

’Tommy’

’Tommy’

’Appleblossom Rosebudin’ vieressä on riippapelargoni ’Tommy’ (P. peltatum), jonka kukinta on suorastaan henkeäsalpaava näky! Kuva on heinäkuulta, tällä hetkellä siinä ei ole kukkia.

pelargonit-014m1-300x200

Keittiön ikkunalla on valoisimmat olosuhteet. Ikkunalauta on pistokkaiden valtakuntaa. Olen ottanut melkein kaikista lajikkeista pistokkaista siltä varalta, etteivät kaikki selviäisikään talven yli.

’Lady Plymouth’

’Lady Plymouth’

Palsamipelargoni ’Lady Plymouthilla’ (P. x graveolens) on kauniit kaksiväriset lehdet, joista lähtee voimakas tuoksu, kun niitä vähänkin koskee. ’Lady Plymouth’ on huomattavasti hillitympikasvuinen kuin lajikekumppaninsa ’Dr. Westerlund’.

pelargonit-028m-200x300

Ruokailuhuoneen pöydällä paistattelee päivää muhkeaakin muhkeampi kerrottukukkainen ’Vit Mårbacka’ (P. Zonale-ryhmä). Tämän ostin kesäkuussa valmiina taimena puutarhalta.

’Vit Mårbacka’

’Vit Mårbacka’

’Lotusland’

’Lotusland’

Olohuoneen ikkunalla työpöytäni vieressä ilahduttaa tämä räiskyvän pinkki tähtipelargoni ’Lotusland’ (P. Zonale-ryhmä). Sen vieressä koristelehtipelargoni ’Contrast’ (P. Zonale-ryhmä), jonka kirkkaanpunaiset kukat näkyvät postauksen ensimmäisessä kuvassa.
Värikästä lokakuun alkua!
Ps. Pahoitteluni pienistä kuvista, klikkaamalla saat ne suuremmiksi.

Jaa artikkeli