Siirry sisältöön
dsc_2388

Ryhdyin kunnianhimoiseen puuhaan, pihlajanmarjaviinin valmistukseen, ilman seikkaperäistä ohjetta. Itse asiassa ohje oli erinomaisen ylimalkainen. Keitettyäni pihlajanmarjat (pistin mukaan vähän ruusunmarjaakin) ja annettuani kattilan seistä huoneenlämmössä muutaman päivän, valtasi epäilys minut. Aloin nähdä painajaisia homehtuneesta kattilasta ja siitä ulos valuvasta ruskeasta vaahdosta. Heivasin kattilan jääkaappiin ajatuksena keittää siitä hyytelöä, kunhan ehdin. Kattila seisoi jääkaapissa noin viikon, kunnes siivilöin marjat liemestä ja keitin liemen hillosokerin kanssa hyytelöksi.

Ai että siitä tuli hyvää! Jos joku uskaltaa näin ylimalkaisella ohjeella ryhtyä pihlajanmarjahyytelön tekoon, suosittelen sitä lämpimästi. Käytin marjat ensin pakkasessa (pari viikkoa) siinä toivossa, että ne makeutuisivat. Muistoissa oli nimittäin joku hapan pihlajanmarjahillo, jota olin joskus nuoruuden innossani tehnyt. Joko se tepsi, tai sitten laitoin muuten vain riittävästi sokeria. Hyytelössä on myös paljon marjojen makua, ehkä pitkä liotus teki sen.

dsc_2396

Nyt ikkunan ulkopuolella ilostuttavat punatulkut pihlajan kimpussa ja herkkuhyytelö, jota on mukava lusikoida aamiaisjugurttiin. Herkkua myös juustojen kanssa.

 

Mainos – sisältö jatkuu alla

Pihakalenteri 2025

Uusi piha- ja puutarhavuosi kutsuu odotuksineen ja suunnitelmineen!

Pihakalenterin seurassa kunkin viikon, kuukauden ja vuodenajan asiantuntevat vinkit, olennaiset ohjeet ja ihanat kasvi-ideat kulkevat mukana.

224-sivuisessakalenterissa on runsaasti tilaa omille muistiinpanoille.

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *