Tähtitulppaaneja ja murattisyklaameja

Tähtitulppaaneja ja murattisyklaameja

Loppusyksyllä on kaupoissa edullisia kukkasipuleita. Hamstrasin viimeiset pussit ’Persian Pearl’ -tähtitulppaania (Tulipa humilis), joka on tulppaaneista kauneimpia; matala ja räiskyvän värinen. Tulppaaneja on hieman vaikea saada kukkaan ruukussa, mutta jospa tällainen pieni villitulppaani onnistuisi. Ruukku vietti pari kuukautta jääkaapin vihanneslokerossa, kunnes huomasin ensimmäiset versonpäät puskemassa mullan pinnalle ja nostin ruukun valoon. Taustalla näkyy murattisyklaameja (Cyclamen hederifolium) soppakulhossa, nekin löytyivät syysalesta. Samaan astiaan istutetut syyssahramit (Crocus speciosus) kukkivat jo marras–joulukuussa. Sahrameihin alkaa nyt puhjeta lehtiä.

Koska parin päivän lauhoja jaksoja on ollut säännöllisesti, ovat ruukut saattaneet viettää jopa puolet ajastaan lasitetulla parvekkeella. Se on niille huomattavasti huoneenlämpöä mieluisampaa, ilmankosteuttakin piisaa. Nyt, kun pakkasta on taas luvassa pariksi päiväksi, nostin astiat sisään.

Libertian pikku taimia

Libertian pikku taimia

Kasvun ja versomisen ihme on niin mukavaa seurattavaa, että nostin myös muutaman syksystä asti viileässä olleen astian lämpimään itämään. Taiwaninmiekka eli Libertia näyttää jo lupaavan miekkamaiselta, vaikka taimet ovat vasta kolmesenttisiä!

Lahjapaperi sisustuselementtinä

Lahjapaperi sisustuselementtinä

Kodin koristaminen kasveilla jatkui viikonloppuna, kun sain näin kauniiseen paperiin käärityn lahjan ystävältä. Levitin sen jääkaapin oveen, joka kaunistui kuin taikaiskusta.

 

Jaa artikkeli