Aurinkokennolla toimivaan valosarjaan syttyi hämärän tullen ihan kunnon valot!

Oli tarkoitus viettää toimistopäivää, vaan harvinaisen ihana auringonpaiste houkutti ulos. Hommia riittää, vaikka eilen sainkin viimeiset kukkasipulit maahan ja pari kesäkukkaa samalla – punalehtisen valkoapilan ja tiilenpunakukkaisen orvokin, joka ei ehkä elä talven yli, mutta voisi esimerkiksi varistaa muutaman siemenen maahan apilan vierelle.

Kompostikehikko on mennyt yhä enemmän vinoon johtuen ehkä siitä, että se on rinteessä. Komposteilla on kyllä omituinen taipumus vinoutua tasamaallakin.

Suoristettu komposti ja sen takana uutta risuaitaa.

Koska halusin rakentaa puuttuvan kuuden metrin pätkän aitaa, joka päättyy kompostille, päätin, että suoristuksen aika on nyt. Ensin tyhjennys talikolla, sitten alapäädyn nosto uusien tukikivien päälle ja koko höskän uudelleen kiinnitys. Ei se niin työlästä ollutkaan, ja mikä parasta, puuhassa tuli juuri sopiva hiki lauantai-iltapäivän saunaan.

Maatunut komposti on tullut viskeltyä syksyllä istutettujen taimien ympärille, mutta puolimaatunut on lähes yhtä kuivaa kuin kesällä. Kuivan kesän päätteeksi tuli vielä kuiva syksy. Onkin hyvä, että komposti tuli käännettyä. Jospa vielä saataisiin sateita, voisi se alkaa pöhistä iloisesti ennen talven tuloa.

Sitten keväällä on mukavaa lisätä uutta kompostia nousevien kasvien ympärille.

Jaa artikkeli