Leskenlehtia auringonpaisteessa

Olen valinnut tähän postaukseeni luontokuvia kasveista, perhosista ja linnuista parin viikon ajalta (6.4.-20.4.). Hankoniemen huhtikuinen kevät on ollut vielä melko viileä. Vaikka perhosia ja esim. kimalaisia on jo näkynyt etsimässä mettä varhain auenneista kukista, ja muuttolintuja on palaillut etelänmailta, ei makrolla tai muullakaan kuvattavia ötököitä ole juurikaan ilmestynyt näköpiiriini.

Ensimmäinen punarinta ilmestyi pihallemme 6.4. Huomasimme sen ensin terassin aidalla. Jäin kamera kourassani odottamaan sen ilmestymistä uudelleen. Eikä kauan tarvinnutkaan ventata, kun se lennähti terassin edessä olevalle lasipöydälle. Samana päivänä havaitsin pääasiassa Lapin tunturikoivikoissa viihtyvän järripeipon sammuttavan janoansa ajoradan vesilätäköstä Tammisaaressa. Västäräkkiä pääsin kuvaamaan seuraavana päivänä, kun se yllätyksekseni heilutti pyrstöään ruukin karpalosuolla!

Meriharakka tepasteli 12.4. nurmikolla Hangon Itäsatamassa. Tuolloin kuvasin myös sinivuokkoja, joiden väri oli yllättävän tummaa lilaa. Ehkäpä tuo väri aiheutui isojen kuusten varjostamasta kasvupaikasta. Huhtikuun 13. päivänä avautui ensimmäinen valkovuokko pihallamme. Muuten päivä sujui perhosten kuvaamisessa.

Laulujoutsenpari oli uiskentelemassa 17.4. pienellä lammella Tvärminnen tien varrella. Siellä lammen rannalla ne ovat pesineet jo monena keväänä. Poikkesimme lammen rannalla myös 20.4., jolloin joutsen oli pesällään, ja muninta varmaankin jo mielessä.

 

Jaa artikkeli