Suomen puutarhakoneiden ja -laitteiden markkinoille tulee tänä keväänä uusi haastaja, akkukäyttöiset EGO Power + -tuotesarja.

– EGO Power+ on maailman ensimmäinen akkukäyttöisten puutarhakoneiden tuotesarja, joka vastaa tai ylittää perinteisten puutarhakoneiden tehon ilman polttomoottoreiden pakokaasua ja melua tai verkkovirtakoneiden jatkojohto-ongelmia, sanoo Marko Teissala  Proviter Oy:stä, joka alkaa tuoda koneita maahan.

EGO on puutarhakoneiden tuoteperhe, joka on rakennettu uuden mullistavan 56-volttisen litiumioniakun ympärille. Moderni voimanlähde on yhdistävä tekijä koko EGO-tuoteperheelle, joka sisältää ruohonleikkurin, moottorisahan, lehtipuhaltimen, pensasleikkurin ja kaksi trimmeriä.

EGO-ruohonleikkurin hinta pikalaturilla ja akulla varustettuna on 699 €.

EGO-ruohonleikkurin hinta pikalaturilla ja akulla varustettuna on 699 €.

EGOn kehittämä akkuteknologia tarjoaa 40 % enemmän tehoa ja energiaa kuin kilpailevissa laitteissa yleisesti käytössä oleva, samalla ampeerituntimäärällä varustettu 36 voltin akku. EGOn tuoteperhe pystyy vastaamaan kuluttajien tarpeisiin tarjoamalla selkeästi pidemmän käyttöajan sekä paremman tehon ilman melu- ja ilmansaasteita.

EGOn 56-volttinen akku on poikkeuksellinen, sillä perinteiset litiumioniakulla varustetut puutarhakoneet tarjoavat vain 18–36 voltin jännitteen. Tämä on aiheuttanut kuluttajille ongelmia, sillä alhaisella jännitteellä varustetut akkukäyttöiset puutarhakoneet eivät ole pystyneet samaan suorituskykyyn kuin polttomoottorikoneet.

– Kuluttajille on ollut aikaisemmin tarjolla heikkotehoisia akkukäyttöisiä laitteita, mutta EGO tulee muuttamaan tämän. EGO on panostanut tuotekehittelyyn kymmenen vuoden ajan ja se on todellakin kannattanut: nyt heillä on patentoitu akkukennojen Keep-Cool -teknologia ja pikalaturi, joita ei markkinoilla ole aikaisemmin ollut tarjolla, sanoo Marko Teissala.

 

Tehokkaampi akku – parempi suorituskyky

EGOn akut ovat yhteensopivia kaikkien tuoteperheen koneiden kanssa. Lisäksi akku latautuu erittäin nopeasti: 4 Ah:n akku latautuu tyhjästä täyteen vain 30 minuutissa. Koska akun käyttöaika on latausaikaa pidempi, voi laitetta käyttää käytännössä jatkuvasti, mikäli siihen hankkii lisävarusteeksi toisen akun. Saatavilla ovat 2, 4 ja 6 Ah:n akut.

– EGOn ruohonleikkurissa on peräti 49 cm:n leikkuuleveys, joka vähentää leikkausaikaa. Lehtipuhallin on puolestaan kevyt ja kooltaan kompakti, mutta se on silti erinomaisen tehokas, ja sillä on jopa kahden tunnin käyttöaika 4 Ah:n akulla. Kaikki EGOn laitteet ovat todella helppokäyttöisiä ja tehokas akku parantaa niiden suorituskykyä, Teissala sanoo.

EGO Power+ puutarhakoneiden innovatiivinen akkuteknologia perustuu erittäin tehokkaisiin lämmönhallintaratkaisuihin. Akkujen rakenne on kaareva, jonka ansiosta yksittäisten kennojen jäähdytys on perinteisiä akkuja parempi. Lisäksi akkukennojen pinnat ovat lämpöä johtavaa materiaalia, ja laitteiden elektroninen ohjaus on erittäin kehittynyt. Perinteistä akkuteknologiaa käyttävät puutarhakoneet hyytyvät usein, kun työn alla oleva tehtävä vaatii paljon tehoa, ja akku lämpenee liikaa purkautuessaan nopeasti.

– EGOn akkuteknologian ylivoimaisuus on jo tunnustettu tosiasia USA:ssa. EGO nousi jo lanseerausvuonnaan 2014 USA:n markkinoiden toiseksi suurimmaksi akkukäyttöisten puutarhakoneiden brändiksi. Puolueeton testausorganisaatio Consumer Reports puolestaan arvioi EGOn ruohonleikkurin ja moottorisahan markkinoiden parhaiksi tuotteiksi kategorioissaan, sanoo Teissala.

Teissalan mukaan EGOn tuotteiden luotettavuus on erittäin korkeaa tasoa. Valmistaja myöntää kaikille puutarhakoneilleen 5 vuoden sekä akuille ja latureillekin peräti 3 vuoden takuun.

EGO-pensasleikkurin hinta on 189 euroa ilman akkua ja laturia.

EGO-pensasleikkurin hinta on 189 euroa ilman akkua ja laturia.

Jaa artikkeli