Herkkujen Suomi -tapahtuma järjestetään Helsingin Rautatientorilla 26.–27.8.2011. Tapahtuma kokoaa yhteen lähes 80 lähi- ja luomuruokatuottajaa kymmenestä maakunnasta ympäri Suomen.

Herkkujen Suomessa esittäytyvät suomalainen ruokakirjo ja -kulttuuri korostaen kotimaisen ruoan alkuperää ja vahvuuksia. Tapahtuma on makumatka pienten ruoantuottajien ja -jalostajien maailmaan. Tämän päivän kuluttaja on kiinnostunut ruuan tekijöistä, kasvoista, tarinoista ja toimintatavoista. Juuri nämä seikat nostetaan esille Herkkujen Suomessa, kun tapahtuman ruoka-aarteet nostetaan esille maakunnittain.

Osin Taiteiden yön kanssa samaan aikaan järjestettävässä ohjelmallisessa yleisötapahtumassa valmistetaan ohjelmalavalla myös ruokaa. Lähi- ja luomuruokaa grillaamassa nähdään julkisuudesta tuttuja kasvoja, ja paikalla on myös ruoantuottajia. Lisäksi ohjelmassa on musiikkiesityksiä ja muuta ohjelmaa koko perheelle.

Laatuketjun osastolla kävijöillä on mahdollisuus tutustua yrtteihin sekä niiden kasvattamiseen ja käyttömahdollisuuksiin. Asiantuntijat kertovat yrttien tuotannosta Suomessa sekä neuvovat miten saada oma yrttipuutarha kukoistamaan ja miten mitäkin yrttiä kannattaa hyödyntää. Osastolla esitellään sekä luonnosta saatavia että kaupasta ostettavia yrttejä.

– Herkkujen Suomi -tapahtuman tavoitteena on innostaa hyvän ruoan ystävät aitojen makujen maailmaan. Ensiluokkaiset, suomalaiset raaka-aineet eivät ole sattumaa, vaan määrätietoisen työn tulos, josta meidän ruoan tuottajien ja valmistajien on syytä olla ylpeitä. Sen me haluamme myös kertoa kuluttajille Herkkujen Suomessa, sanoo viestintäjohtaja Klaus Hartikainen MTK:sta.

– Tapahtuma haluaa motivoida kuluttajat kiinnostumaan kotimaisen ruoan tuotannosta ja alkuperästä. Se tapahtuu makujen kautta. Herkkusuille on tarjolla kotimaisia, lähellä tuotettuja makupaloja.

– Paikalliset maut yhdistyvät maakuntien osastoilla, kun paikalliset yrittäjät esittelevät ja myyvät maakuntiensa herkkuja. Osastoilla esitellään myös maakuntaa ja suomalaista maaseutua, toteaa Hartikainen.

Herkkujen Suomi -tapahtuman järjestävät tuottajajärjestöt MTK ja SLC, Ruoka-Suomi -teemaryhmä sekä Pienpanimoliitto. Osana Herkkujen Suomea järjestetään myös Syystober-olutjuhla.

Jaa artikkeli