Viheralan ammattilaisia nähdään kevään koittaessa entistä useammin paitsijulkisten viheralueiden työmailla myös yksityispihoilla. Oman pihansakunnostajat ja rakentajat käyttävät yhä enemmän ammattilaisia sekä pihansuunnittelussa että toteutuksessa. Ammattilaisiin luotetaan erityisestipihojen peruskorjauksissa ja uutta pihaa rakennettaessa.

Viheraluerakentajat ry:n toiminnanjohtaja Seppo Närhi on tyytyväinentilanteeseen.

– Ainoa ongelma on se, että paikoitellen asiakkaille joudutaan jo myymään”eioota”. Erityisesti keväällä ja alkukesällä uusia töitä pystytään ottamaanvastaan vain rajoitetusti.

Arvioi oman piharemonttisi hinta netissä

Oman pihan kunnostusta ja rakentamista suunnittelevien avuksiViheraluerakentajat ry:n nettisivuilla www.var.fi on tänä keväänä julkaistukustannuslaskuri. Sen avulla voi laskea alustavan hinnan sille, mitäpiharemontti tai uuden pihan teettäminen ammattilaisilla maksaisi.Helppokäyttöinen laskuri antaa hinta-arvion, joka sisältää sekä työ- ettämateriaalikustannukset.

Sivuilta löytyy myös tarjouspyyntölomake, jonka täyttämällä voi pyytäätarjouksia tehtävistä töistä. Lomake poimii automaattisesti kohteensijaintipaikkakunnan alueella toimivat yritykset.

Turvallisinta on aloittaa pihan peruskorjaus tai rakentaminen teettämälläkunnon pihasuunnitelma. Suunnitelma helpottaa tarjouspyynnön tekemistä sekätarjousten vertailua.

Viherrakentaminen kasvussa

Viherrakentaminen on ollut myötätuulessa jo useamman vuoden ajan. Tämä näkyypaitsi lisääntyneinä urakoiden määrinä, myös Viheraluerakentajat ry:njäsenilleen tekemästä kyselystä. Kyselyyn vastasi noin 80viherrakennusyritystä, joista lähes puolet piti tämän hetkistä markkina- jatyötilannetta hyvänä. Yhtä monen mielestä se oli normaali. Vain neljäprosenttia vastanneista ei ollut tyytyväinen nykyiseen tilanteeseen.

Jos alan yrittäjiin on uskominen, myös viheralan tulevaisuus on valoisa.Noin kolmasosa yrityksistä uskoo tilanteen markkinoilla jopa paranevannykyisestä.

Jaa artikkeli