Tilaviinit pääsevät kilpailemaan rypäleviinien kanssa jo gourmet-ravintoloiden ruokalistoille. Ravintola Nokka esittelee uuden HelsinkiMenun viiniohjelman rinnalla ensimmäistä kertaa myös kotimaisen marjaviiniohjelman.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme mielenkiintoisen kotimaisen vaihtoehdon, ravintolapäällikkö HELI MÄKELÄ sanoo. – Marjaviineissä on meille suomalaisillekin eräänlaista eksotiikkaa, ja ulkomaalaiset asiakkaat ovat olleet niistä erityisen kiinnostuneita. Ulkomaalaisia vieraita isännöiville HelsinkiMenu ja suomalaiset tilaviinit tarjoavatkin mahdollisuuden esitellä suomalaista makumaailmaa, Mäkelä jatkaa.

Nokan keittiöpäällikkö MARKUS MAULAVIRTA on mukana kehittämässä marja- ja hedelmäpohjaisten alkoholijuomien laatujärjestelmää. – Hanke korostaa tuotteiden tarkistettua aistinvaraista laatua, puhtautta ja alueellisuutta. Tavoitteena on nostaa noin viidenkymmenen suomalaisen tilaviiniyrityksen valmistamien marjaviinien arvostusta kuluttajien piirissä, Maulavirta kertoo.

– Oman maan laadukkaat tilaviinit ovat monille vielä täysin tuntemattomia, Maulavirta toteaa. – Uskon, että ne tuottavat kesäisen menun ruokajuomina mieluisan yllätyksen

Jaa artikkeli