Niin se on, että kasvihullun istutuskausi loppuu sitten, kun maa on jäässä (ja senkin jälkeen saattaa vielä saada jonkun loppusyksyn alennuksista haalitun kasvin upotettua kellarin hiekkaiseen maalattiaan). Lukuisten kukkasipulipussien lisäksi olen tullut hankkineeksi taimia puutarhamyymälöistä, sillä niissä on vastustamattomia tarjouksia tähän aikaan vuodesta. Ei voi ohittaa!

Yksi taimipaketti tuli postissa ulkomailtakin, sillä halusin kokeilla purppurahelmimarjaa (Callicarpa bodinieri) ja keisarinheittä (Viburnum farreri), eikä niitä hevillä löydy kotimaisilta taimistoilta. Taimien pieni kokokin houkutti ostamaan, sillä kuvittelen, että kun ne jo pikkuisina istutetaan tänne kotimaan multiin, niin ne jotenkin tottuvat meidän oloihimme. Nuorna vitsa väännettävä ja niin edelleen.

Toivottavasti ne juurtuvat hyvin, onneksi ensi viikolle on luvassa lauhaa säätä. Talvisuojauksille tulee tarvetta näiden pensaiden kohdalla, jos meinaa nähdä niissä mitään elonmerkkiä keväällä.

Syysvärejä alkaa silti olla täällä lounaissaaristossakin, vaikka pakkasella ei olla vielä käytykään. Kopautin ilmanpainemittaria ja viisari nytkähti kohti korkeapainetta – hyviä istutussäitä luvassa.

Aurinkoisia istutushetkiä ja hulluja kasvikokeiluja kaikille muillekin!

Jaa artikkeli