IMG_8083

Välillä on pieniä pakkaspäiviä, välillä paistaa aurinko. Mukavia pihapuuhiin sopivia säitä on ollut viimeviikkoina. Nyt on hyvä aika sitoa talven ja joulun koristukseksi erilaisia kransseja. Vanhempieni pihan rajatuntumasta jouduttiin taannoin kaatamaan suuri siperianpihtakuusi ja sainkin luvallisesti siitä ottaa paljon ihania havuja työstettäväksi. Suurin osa vielä odottelee vajassa. Lapsuudenkotini pihalla kasvaa kyseisiä kuusia paljon ja niiden alaoksista tuleekin aina napsittua kranssimateriaalia. Kyseisellä kuusella on myös erikoinen tapa kasvattaa suureksi tultuaan rinnalle pieniä minikuusia suoraan alaoksista ylöspäin. Koska siperianpihtakuusen neulaset ovat pehmeitä, on niitä miellyttävä ja helppo työstää koska neulaset eivät sormia pistele. Haittapuolena on sen sijaan todella voimakas tuoksu joka tarttuu niin hanskojen läpi käsiin kuin vaatteisiinkin.
Nyt on hyvä aika myös:
– viritellä jouluvalot valmiiksi kuusiin vaikka niitä ei vielä sytyttäisikään, mukavan sään sattuessa puuha on kivempaa kuin lumessa ja pakkasessa
– kerätä käpyjä, naavaa, varpuja ja sammalta joulu- ja kranssiaskarteluun
– rakentaa (tai ostaa) uusi lintulauta talveksi
– istuttaa ritarinkukkia, tasetteja ja hyasintteja, omani olen jo istuttanut muutama viikko sitten ja pienet alut pilkistävät sipuleista.
– istuttaa kevätsipuleita hyödettäviksi: etenkin pikkusipulit ovat helppoja ja kiitollisia kylmävarastossa hyödettäviä joilla saa aikaan paljon iloa kevättalvella. Kevätkurjenmiekkoja laitoin paperipussillisen jääkaappiin jo syyskuussa sipulit saatuani ja pieniä alkuja niistä jo nouseekin.

 

Jaa artikkeli