Talkoolaiset rakentelevat miniatyyripuutarhoja Turun messuille.

Talkoolaiset rakentelevat miniatyyripuutarhoja Turun messuille.

Lounais-Suomen Puutarhayhdistys puheenjohtaja Reeta Rouhiaisen johdolla valmistelee huhtikuisille Piha & Puutarha -messuille minipuutarhojen kokonaisuutta. Turun Messukeskukseen saadaan nähtäville pieniä miniatyyripuutarhoja. Minipuutarhat tekevät vasta kunnolla tuloaan Suomeen, mutta maailmalla ne ovat suosittuja. Harrastajien talkooinnostuksesta päätellen näin tulee väistämättä tapahtumaan myös Suomessa.

Noin parinkymmenen talkoolaisen ydinryhmä valmisteli talkoilla näyttelyä varten kokonaisuuden, jossa on nukkekotimaisia elementtejä minikasveineen. Kasvit Rouhiainen on tilannut Tanskasta, ja ne ovat pääsääntöisesti kasvintaimia. Mukana on mm. herkullisesti tuoksuva mansikkaminttu. Talkoolaiset saavat tarvikkeita toteutukseen Minilandista, joka maahantuo mm. nukkekotien tarvikkeita.

− Loppujen lopuksi vain luovuus on rajana. Joku tekee minipuutarhan muun muassa teekuppiin, toinen kottikärryyn, paljastaa Rouhiainen.

Messujen miniatyyripuutarhoissa seikkailevat mm. dinosaurukset ja himosaunojat.

Taideteosmaisia puutarhoja ei messuilla myydä, mutta tarvikkeita ja kasveja on pieni erä innokkaimmille harrastajille myynnissä.

− Tämä tulee olemaan lähitulevaisuudessa kasvava ilmiö harrastajien keskuudessa. Olen siitä vakuuttunut, toteaa puutarhayhdistyksen puheenjohtaja Reeta Rouhiainen.

Saunojia minipuutarhassa, taustalla Reeta Rouhiainen.

Saunojia minipuutarhassa, taustalla Reeta Rouhiainen.

Piha & Puutarha -messut ovat Turun Messukeskuksessa 10.–12.4. Puutarhamessujen ohjelmassa on mm. puutarha-aiheisia luentoja. Myynnissä on mm. taimia, siemeniä ja puutarhakoneita. Tapahtumassa esitellään myös uutuuksia, kuten TomTato© (tomaattiperuna).

Jaa artikkeli