Oulu oli toukokuun puolivälissä yksi helteisimmistä paikoista maassamme, kun lämpötila ylitti 29 astetta. Helle aiheutti ryntäyksen puutarhamyymälöihin ja Aleniuksen puutarhallakin oli vilskettä ja tohinaa.

Kasvihuoneessa viljellään kesäkukkia ja amppeleita monessa kerroksessa.– Kyllähän viljely on aika tiivistä, myöntää Tuire Alenius ja kertoo, että kaikki myytävät kesäkukat kasvatetaan omassa puutarhassa.

– Ruukkukasveihin otamme muualta täydennystä. Perennat ovat pääosin omaa tuotantoa. Puut ja pensaat ostamme muilta pohjoisen taimistoilta kuten Huutokosken, Ukonahon ja Lassilan taimistoista. Alkukauteen tulee taimia Puutarha Tahvosilta ja Saarioisten Taimistoilta.

– Koska olemme erikoisliike ja myyntivalttina on taimien talvenkestävyys, pyrimme pysymään kotimaisissa taimissa. Kun myymme ulkomaista, kerromme sen asiakkaille.

Tuire Mankinen sanoo puutarhaharrastuksen lisääntyneen hurjasti Oulussa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tuire kertoo, että asiakkaat saavat Oma PIHA –lehden Parveke- ja patiokukka-oppaan kaupan päälle.

– Se edesauttaa puutarhan yleiskuvaa ja lisää myyntiä. Opas nopeuttaa asiakaspalvelua, kun voimme sanoa, että tässä on vielä kotiin lukemista.

Aleniuksen puutarhassa taimistotuotteet ovat vahvassa roolissa.

– Kukkapuoli ei yksin elättäisi. Kiivain kesäkukkakauppa hiljenee juhannukselta, mutta taimistopuoli jatkuu. Hiljaisin kuukausi on elokuu, kun taas syyskuussa kauppa vilkastuu. Puutarha sulkee ovensa joulukukkamyynnin jälkeen pariksi kuukaudeksi.

Lue lisää Aleniuksen puutarhasta Puutarha-Sanomien näköispainoksesta tästä linkistä

LUE LISÄÄ: Puutarha-sanomat nro 5/2010Digitaalisen näköislehden hinta on 5 euroa verkkomaksuna, voit esikatsella sivut 1-3 ilmaiseksi.

Katso video tästä

Jaa artikkeli