Silkkikukille (Godetia) ja pimpinellaruusun taimelle raivattu pläntti on vihreänään. Silkkikukat ovat kasvaneet ahkerasti, vaan eivät ole vielä ehtineet kukkaan. Pikku kukkapenkkiä kaunistaa kuitenkin värikäs, rehevä kukka.

Kirjopillikehän (Galeopsis speciosa) se siinä. Kirjopillikkeelle on tyypillistä odottaa maan muokkausta, jolloin siemenet vasta lähtevät itämään. Kasvupaikalle lisätty turve on auttanut kasvia kasvamaan reheväksi.

Miten kaunis kukka, eihän tuollaista voi rikkaruohoksi kutsuakaan. Kyllä kirjopillike on paikkansa ansainnut silkkikukkien rinnalla. Kun se ruusukin on vasta niin pieni.

Kauniit rikkaruohot saavat muutenkin kasvaa puutarhani sellaisilla paikoilla, mihin ne sopivat. Huussin kulmalle sopii juuri sellainen pöheikkö, minkä siinä kasvava mesiangervo (Filipendula ulmaria) muodostaa. Sen vieressä kasvaa mäkikuisma (Hypericum perforatum), joka menisi minuun ihan täydestä puutarhakasvista. Ovatko taimitarhasta ostetut kasvit muka arvokkaampia kuin luonnonkasvit?

Entäpä puna-ailakin (Silene dioica) ja niittyleinikin (Ranunculus acris) vallaton sekoitus puuliiterin kulmalla, eihän sellaista saisi suunnittelemallakaan aikaan! Luonnonkasvit saavat kasvaa minun puolestani niissä paikoissa, mihin ne kokonsa ja muotonsa puolesta sopivat.

Jaa artikkeli