Lauantaina 9.6. järjestetään Espoon Marketanpuistossa Puutarhamarkkinat. Markkinoilta voi puutarhamessujen tapaan hankkia taimet ja tarvikkeet, kysellä neuvot ja ideat ja samalla tutustua Suomen suurimpaan näyttelypuistoon. Lapsille alueelta löytyvät ulkoleikkivälineiden valmistajien parhaat vipeltimet ja vempaimet.

Marketanpuiston markkinat ovat avoinna klo 10-15. Sisäänpääsymaksua ei ole, mutta suunnistusseura Lynx kerää omilla autoilla tulevilta 2 euron pysäköintimaksun. Puutarhamarkkinat järjestää puistoa ylläpitävä Marketanpuiston ystävät ry.

Kesäkukkia, taimia ja tarvikkeita

Puutarhamarkkinoilta löytyvät kotipihan tekotarpeet. Erityisesti esillä on kesäkukkia – uskaltaahan nyt jo halloja pelkäämättä istuttaa ulos arkojakin kukkijoita. Erikoisuuksien bongaajat voivat hankkia kotiinsa muun muassa harvinaisia pelargoneja, perennoja ja havukasveja. Kävijöiden katsastettavan on myös laaja valikoima puutarhakalusteita ja -tarvikkeita.

Osana Marketanpuiston markkinoita järjestetään Trädgårdsmarknad-tapahtuma, jossa on myös tarjolla neuvontaa ja myynnissä erilaisia puutarhatuotteita. Tapahtuman järjestävät Svenska Trädgårdsförbundet rf jäsenjärjestöineen sekä puutarhaoppilaitos YI Sydväst. Trädgårdsmarknad pidetään Marketanpuiston kupeessa sijaitsevan oppilaitoksen kahvilan ja kasvihuoneiden välisellä nurmikentällä.

Suomen suurin näyttelypuisto

Puutarhamarkkinoiden pitopaikka Marketanpuisto on Suomen ensimmäinen ja suurin näyttelypuisto. Seitsemän hehtaarin alueella on jatkuvasti esillä yli 110 yrityksen ja yhteisön piha- ja puistorakennelmia. Näiden näytepuutarhojen kasvisommitelmista, kiveyksistä ja rakenteista saa pihavinkkejä kotiin viemisiksi varsinaisten markkinatuomisten lisäksi.

Marketanpuisto sijaitsee Espoossa Kehä III:n vieressä Röylän liittymän kohdalla.

Jaa artikkeli