Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa on esillä 24.11.2006 – 14.1.2007 joulun ajan kasveja esittelevä Puutarhan joulu Ruissalossa -näyttely. Näyttely pidetään jo kolmatta kertaa.

Puutarhan kaikissa kuudessa kasvihuoneessa on korostettu joulun ajan koriste- ja hyötykasveja. Esillä on myös joulukukka-asetelmia, joista osa kelluu trooppisessa lammessa. Joulun ajan mausteet on nostettu tänä vuonna näkyvästi esille, ja seminaarisalissa on mahdollisuus seurata diaesitystä joulun ajan kasveista.

Ihmisten joulukukkamieltymykset muuttuvat hitaasti, vaikka EU:n myötä joulukukkavalikoima onkin jonkin verran laajentunut. Näitä EU:n tuomia uutuuksia ovat esimerkiksi lamosalali ja ardisia. Joulutähti ja hyasintti kuuluvat kuitenkin edelleen suomalaiseen jouluun yhtä kiinteästi kuin vaikkapa joulukuusi ja kinkku.

Puutarhan joulu Ruissalossa -näyttelyn ovat toteuttaneet yhteistyössä Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Huiskula Oy ja Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos (Tuorla).

Puutarhan 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi puutarhassa vietetään keskiviikkona 29.11.2006 Jouluista iltaa tropiikissa. Tunnelmavalaistut kasvihuoneet ovat tällöin avoinna iltakymmeneen saakka. Trooppisesta illasta pienen varsinaissuomalaisen jouluherkun kera pääsee nauttimaan puutarhan normaaleja pääsymaksuja vastaan.

Jaa artikkeli