Kimppu raikkaita kukkia piristää kummasti pimeää ja kylmää talvea. Ensimmäiset punaiset tulppaanit ilmestyivät markkinoille jouluna. Tammikuusta alkaa varsinainen tulppaanirieha, joka jatkuu pääsiäiseen saakka. Suosikkilajikkeiden kärkikaartiin kuuluvat keltainen Monte Carlo, punainen Abba ja vaaleanpunainen Blenda. Kun mukaan otetaan vielä valkoisia ja violetteja lajikkeita, laajenee värikirjo varsin kattavaksi. Lue, miten tulppaanit säilyvät maljakossa pisimpään!

Kotiin tullessa: Leikkaa varsiin uudet imupinnat noin 1-2 senttiä varsien tyveltä ja laita ne maljakkoon kylmään veteen. Älä vielä pura käärettä, vaan anna sen olla paikoillaan noin tunnin ajan. Tänä aikana tulppaanit pääsevät taas täyteen nestejännitykseen. Tämän jälkeen voi kääreen napata pois ja asetella kukat haluamallaan tavalla.

Vesi: Käytä kylmää vettä. Tulppaanimaljakkoa ei täytetä vedellä piripintaan, viitisen senttiä vettä maljakon pohjalla riittää, tällöin varret eivät turhaan innostu venymään pituutta. Katso, että veden alle ei jää lehtiä.

Hoito: Tulppaanit pysyvät kauniina pidempään, jos ne voidaan yöksi nostaa viileämpään. Ne kuluttavat vettä melko runsaasti, joten vettä on hyvä lisätä päivittäin. Virkistettä tulppaanit eivät tarvitse, mutta aika-ajoin voi varsiin leikata uudet imupinnat.

Maljakkokestävyys: Muutamasta päivästä reiluun viikkoon riippuen hoidosta ja ostohetken kehitysasteesta.

Vinkki: Tulppaanikimppu saa uutta eloa, kun joukkoon sujauttaa vaikkapa kukkakaupasta saatavaa karhunheinää tai iloisenvärisiä jaloleinikkejä. Talvikaudella muutamasta tulppaanista voi jäädyttää somisteita myös ulos, sillä useimmat lajikkeet jäätyvät kauniisti. Pisimpään jäätulppaaneista saa nauttia yhtenäisen pakkasjakson aikana.

Jaa artikkeli