Tuotantoyksiköiden suurentuessa maataloudessa ja erikoiskasvien viljelyssäkasvaa myös tiedon ja sen siirtonopeuden tarve. Tietoa tarvitsevat niinviljelijät kuin neuvontapalvelutkin. Forssalainen mobiiliteknologiaanerikoistunut ohjelmistotalo Doweb Oy on lähtenyt yhdessä maaseudun jaelintarviketalouden kehitysyhtiö Agropolis Oy:n kanssa kehittämääntietokantapohjaisia sovelluksia, joilla välitetään tietoa pelloltaneuvontapalveluille ja sieltä asiantuntijatietona takaisin viljelijöille.

Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena on kehittää nykyaikaiseentiedonsiirtoon pohjautuvia järjestelmiä, joilla viljelijät ja heidänkanssaan sopimustuotantoa harjoittavat elintarvikeyritykset pystyvättekemään oikea-aikaisia päätöksiä mm. kastelu- ja lannoitustarpeesta,kasvinsuojelutoimista sekä korjuun ajoittamisesta.

Hankkeessa hyödynnetään Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksenMTT:n kehittämiä kasvi- ja riskimalleja. -Vahvuutena on myös, se ettäkasvukausien aikana kasvustojen tarkkailijoilla, kuten viljelijöillä janeuvojilla on välineet, joilla toimittaa havaintotietonsa nopeastiasiantuntijoiden tulkittavaksi, perustelee Dowebin toimitusjohtaja KIMMOLEINO.

Jaa artikkeli