Hampurissa pidetyssä Euroopan perunatutkijain kongressissa päätettiin, että ensi heinäkuussa perunajalostajain tutkijakokous pidetään Oulussa. Kongressissa tuli esiin, että perunalla on mahtavia tulevaisuuden näkymiä Kauko-Idässä, kertoo kokoukseen osallistunut toimitusjohtaja EERO PISILÄ Pohjoisen Kantaperuna Oy:stä.

Euroopan perunatutkijain eli EAPR:n kongressi kokoontui heinäkuun 14.-19. päivinä Hampurissa. Jalostussektorin kokous pidetään ensi heinäkuun 26.-29 päivinä Oulussa eli juuri maatalousnäyttelyjä ennen.
– Se tietää liki sataa perunatutkijaa Euroopan eri puolilta Suomeen, kertoo tutkimusassistentti ELINA VIRTANEN MTT:n Ruukin tutkimusyksiköstä.

– Oulun valintaan vaikutti se, että tällä seudulla olevilla siemenperunayrityksillä on vahva yhteistyö eurooppalaisiin jalostajiin, arvioi Virtanen.

– Suomen koordinaattorina tulee toimimaan professori Jari Valkonen Helsingin ja Uppsalan yliopistoista, toteaa Virtanen.

Kongressissa tuli esiin, että perunalla on mahtavia tulevaisuuden näkymiä Kauko-Idässä, kertoo kokoukseen osallistunut toimitusjohtaja Eero Pisilä Pohjoisen Kantaperuna Oy:stä.

– Perunan kuiva-ainetuotos pinta-alayksikköä kohden on kaikkien paras. Peruna on siten kehitysmaille tärkeä ravinnonlähde. Kiinassa sitä käytetään nuudeleina. Peruna on myös hyvä lähtökohta moninaisille prosesseille, iloitsee Pisilä.

Jaa artikkeli