Maa- ja kotitalousnaiset tempaisevat tänä vuonna valtakunnallisellaKaveriksi kasviksia -kampanjalla. Tavoitteena on lisätä kasvistenmonipuolista käyttöä ja etsiä uudenlaisia kasvisten käyttötapoja ja-mahdollisuuksia.
-Kasvisten käytön lisääminen on terveytemme kannaltatärkeää. Kasviksia ja hedelmiä tulisikin nauttia joka päivä ja jokaaterialla, vähintään puoli kiloa päivässä. Kasviksista saa iloa, pirteyttäja väriä, korostavat Maa- ja kotitalousnaiset.

Kasviskampanjaa vauhdittamaan valitaan jokaisesta maaseutukeskuksestaKasviskaveri. Hämeen Kasviskaveriksi on valittu porkkananviljelijä HETAHYYTIÄINEN Matkusta. Heta ja hänen miehensä ARTO HYYTIÄINEN on valittutänä vuonna myös Kotimaiset Kasvikset ry:n avomaan vihannestenlaatutuottajiksi.

Pohjois-Pohjanmaan kasviskavereiksi on puolestaan valittuMakupalat-kokkeina tunnetut JANNE PEKKALA ja TIMO NYKYRI.

Kasviskaverien mukana on lähetetty liikkeelle kasvisviesti, jota jaetaansiemeninä eteenpäin. Viestiä vievien maakunnallisten kasviskaverienlisäksi valitaan myös valtakunnallinen Kasviskaveri, joka julkistetaanFarmari 2002 -maatalousnäyttelyssä 3.8.2002 Hämeenlinnassa.

Jaa artikkeli