'Rococo'-papukaijatulppaaneja ja helmililjoja

’Rococo’-papukaijatulppaaneja ja helmililjoja

Viime viikolla sain viimeisetkin kukkasipulit multaan ja tarjoushintaan hankitut pensaat ja puun istutettua. Kyllä, niitäkin riitti, viimeksi pari viikkoa sitten kun tulin kaupunkireissulta, oli mukanani yhdeksän pensasta ja yksi puu! Mutta kun niitä saattaa tähän aikaan vuodesta löytyä taimimyymälöistä jopa eurolla, niin… no, eipä siitä sen enempää muuta kuin että säästöä syntyy.
Ensi keväänä on odotettavissa kukkaloistoa! Tämän kirjoituksen kuvat ovat viime keväältä, mutta samoja lajeja, tosin hieman eri värejä, on odotettavissa. Tänä syksynä keskityin tulppaanien osalta lähinnä pienten villitulppaanien hankkimiseen.

Vanha tulppaanilajike 'Duc van Tol Rose' ja 'Top Hit' -tuoksuhyasintteja

Vanha tulppaanilajike ’Duc van Tol Rose’ ja ’Top Hit’ -tuoksuhyasintteja

Hyasintit ovat hyviä, niitä eivät peurat syö ja ne sentään syövät lähes kaikkea! Luulen, että hyasintit saattavat jopa pelastaa viereiset tulppaanitkin syödyiksi tulemiselta. Istutinkin uusia hyasintteja oikein urakalla; sinisiä, kermanvaaleita ja monia vaaleanpunaisia ja purppuraisia lajikkeita.

Metsätulppaaneja (Tulipa sylvestris) ja 'Orangerie'-narsisseja

Metsätulppaaneja (Tulipa sylvestris) ja ’Orangerie’-narsisseja

Uusia narsissejakin istutin, sillä nekään eivät kelpaa tuholaisille. Tänä vuonna hankin vanhaa valkonarsisseihin kuuluvaa ’Ornatus’-lajiketta Villi niityn nettikaupasta. Vanhoissa lajikkeissa on usein huumaava tuoksu.
Näiden viimekeväisten kukkakuvien voimin ehkä jaksaa yli pimeimmän kauden, sitten alkaa vimmattu kevään odotus! Mukavaa odotusta kaikille muillekin malttamattomille!

Jaa artikkeli