Yleisnäkymä kostean niityn alueesta

Yleisnäkymä kostean niityn alueesta

Uusimmassa Oma PIHA -lehden numerossa (5/2013) on artikkelini kosteasta niitystä. Kerron siinä, millaisia sipulikukkia voi istuttaa paikkaan, joka on märkä etenkin keväisin. Joskus juhannuksen jälkeen tällainen keväinen sipulikukkaniitty niitetään ja loppukesän ajan siitä leikataan ruoho kuten muiltakin nurmialueilta.

DSC_6473

Kolmisen vuotta sitten katkenneen lipputangon huippu toimii nyt humalasalkona keskellä kosteaa kevätniittyä. Keltalehtinen humala (Humulus lupulus ’Aureus’) vain ei ole kovin reipas kasvamaan, mutta ehkä se viettää muutaman ensimmäisen vuotensa keskittymällä juurten kasvattamiseen.
On muuten kutkuttavaa käyskennellä nurmella, kun tietää mullassa piilevän kymmeniä ellei satoja sipuleita, jotka taas keväällä varsovat ja kukkivat, osa talven tuskin päätyttyä!

DSC_0646

Tässä kuvassa ovat posliinihyasintit (Puschkinia scilloides) täydessä kukassa kostealla niitylläni viime toukokuun alussa, kukkien seassa nousee narsissinversoja. Keltaisiksi paleltuneista narsissinlehtien kärjistä voi nähdä, miten vaikea, pitkä ja kylmä kevät oli.
Nyt kukkasipulit ovat jo saapuneet puutarhamyymälöihin, lisäksi tämä on hyvä käyttötarkoitus Oma PIHA -lehden syksyn tilaajalahjalle eli sadalle posliinihyasintin sipulille! Vielä tänään ehtii maksaa tilaajalahjan ja saada sipulit omaa pihaa kaunistamaan.

Jaa artikkeli