IMG_6474

Sain tänään iltapäivällä inspiraation lähteä luonnon helmaan oman kylän nurkkia tutkimaan kameran kanssa, siinä toivossa että näkisin järvellä tai pellolla joutsenia. Kovin kauan ei tarvinnut joutsenia haeskella kun jo ensimmäiset tulivat läheisellä pellolla vastaan. Reilun 50 laulujoutsenen parvi oli levittäytynyt pellolle ja järvelle. Lähdin varovasti hiipimään lähemmäs näitä kovasti tööttäillen juoruilevia joutsenia, ja huomattuaan minut ne puolestaan hiippailivat hienovaraisesti lähemmäs järveä.

IMG_6482

Maa oli täynnä pieniä ja vähän suurempiakin puhtaanvalkoisia höyheniä. Poimin muutaman taskuuni muistoksi.

IMG_6518

Hieman muusta parvesta erossa ollut yksi joutsen ei tosin tuntunut järin järkyttyneeltä läsnäolostani vaan jaksoi hetken aikaa poseerata kameralle.

IMG_6453

Itse en ole lintuharrastaja, mutta sain juuri tietää että tänä viikonloppuna on valtakunnallinen joutsenbongaus 26.–27.10.2013. Omat havainnot voi ilmoittaa www.joutsenbongaus.fi -sivustolle jonka avulla kartoitetaan joutsenten lukumäärää Suomessa. Onko sinun rannallasi tai pellollasi suuria joutsenparvia? Lähtekää kaikki mukaan bongailemaan ja laskemaan näitä upeita puhtaanvalkeita kansallislintujamme! Näiden kuvien myötä toivotan luonnonläheistä viikonloppua kaikille!

Jaa artikkeli