Siirry sisältöön

Etelässä jatkuu keltavoittoinen myöhäisruskakausi. Seppelvarpu (Stephanandra incisa) esimerkiksi ponnistaa aiemman kasvukauden vehreyttäjän roolistaan aurinkoiseksi katseenvangitsijaksi. Kasvia suositaan erityisesti julkisten alueiden massaistutuksissa. Keltaisena hehkuva seppelvarpurinne näyttääkin hienolta. Kasvin herkkänä kaartuva varsisto on omiaan myös kotipuutarhan pienemmän skaalan istutuksia elävöittämään.

Tuoksuvatukkakasvustot (Rubus odoratus) valaisevat tehokkaasti muutoin tummasävyisemmäksi muuttuvaa maisemaa. Niiden suuret lehvät värittyvät kauniin kuultavalla keltaisella. Tämä perinteinen, puutarhaan luonnollista tiheikkötunnelmaa tuova pensas on myös satokasvi, sillä se tekee selvästi vadelmansukuisia, mielestäni maistuvia marjoja. Kukat ovat ruusuisen pinkkejä, runsaslukuisia ja pölyttäjähyönteisille mieluisia.

Lehtikuusetkin (Larix) ovat kääntyneet vihdoin keltaisiksi. Puiden muoto usein tukee vaikutelmaa lyhdynliekeistä, jotka loimottavat muiden, ainavihantien havupuiden vihreästä siimeksestä. Kun lehtikuusten neulasniput varisevat vähitellen maahan, onkin aika ihastella puiden oksistoja, jotka niillä ovat hauskan nystermäiset.

 

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tutustu Oma PIHA -lehteen

Oma PIHA on lehti sinulle, joka nautit pihasta, puutarhasta tai parvekkeesta.

Löydät lehden sivuilta sekä harvinaisuuksia että perinteisiä pihakasveja – vinkkejä uuden tontin omistajalle ja konkaripuutarhurille.

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *