Siirry sisältöön

Pyhäjärvi-instituutin organisoima EU-rahoitteinen yhteishanke on tuonuttuorevihannesten sopimusviljelijöille uudet IP-viljelyohjeet. Ensimmäisessävaiheessa ohjeistus koskee porkkanan, kerä-, kukka- ja parsakaalin, sipulinja varhaisperunan viljelyä. IP-ohjeistot on tehty yhteistyössätuorevihannesviljelijöiden, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen,Inex Partners Oy:n ja Pyhäjärvi-instituutin kanssa.

IP-viljelymenetelmän käyttöönotto on osa Inexin laatujärjestelmää.Vihannessektorilla se on yksi keino kilpailla tuonnin kanssa, sillä suuriosa tuontikasviksista on tuotettu IP-viljelymenetelmän mukaisesti.IP-viljelyyn kuuluu peruskoulutus, joka tapahtuu hankkeen aikana vuosina2002-2004. Tähän mennessä IP-koulutukseen on osallistunut 60 Inexinsopimustuottajaa, jotka vastaavat yli puolesta Inexin hankkimienkotimaisten tuorevihannesten tuottamisesta.

IP tarkoittaa integroitua tuotantoa eli viljelyssä otetaan ympäröivä luontomahdollisimman hyvin huomioon. Siinä viljelytoimien perustana onhavainnointi ja sen perusteella tehty tarveharkinta muuan muassakasvinsuojelun osalta. Viljelyaikaiset havainnot ja pellolla tehdyttoimenpiteet kirjataan muistiin jopa tarkemmin kuin ympäristötuenmukaisessa viljelyssä.

Mainos – sisältö jatkuu alla

Tutustu Oma PIHA -lehteen

Oma PIHA on lehti sinulle, joka nautit pihasta, puutarhasta tai parvekkeesta.

Löydät lehden sivuilta sekä harvinaisuuksia että perinteisiä pihakasveja – vinkkejä uuden tontin omistajalle ja konkaripuutarhurille.

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *