Så här års när ljuset börjar återvända har de flesta trädgårdsentusiaster börjat planera för vårens trädgårdspyssel och -projekt. Men ihåg att njuta av det vi har nu. Snö som bäddar in landskapet i ett mjukt och ljust täcke hör till vår fantastiska natur med fyra årstider. En runda i den snötäckta trädgården ger inspiration och lättar på tankarna.

Skaka av snön från bergtallar och andra växter som tyngs för mycket av snö så att de grova grenarna inte brister. Bergtall brukar kunna resa sig otroligt bra på våren om inget brustit.

Den största tyngden är bortskakad.

Om snön ligger tungt på kvistar och grenar lönar det sig att försiktigt skaka av snön så att växterna inte brister eller missformas av tyngden. Tänk också på att speciellt nyplanterade vintergröna växter kan skadas av starkt solsken redan i februari. Skydda dem med skuggväv innan det är för sent. Ett gammalt lakan fungerar också bra som skydd mot den uttorkande vårsolen.

Små barrväxter har det bästa skyddet gömda under snön.

En uppstammad aronia behöver hjälp under snötyngden. Skaka av snön försiktigt men vänta till våren med att böja upp den tillbaka.

Härligt vinterlandskap. Snön faller lätt av den smala serbgranen och rododendronbusken som böjer ner sina blad i kylan.

 

Jaa artikkeli