Kirjosieppo kiinnostui keltasirkusta

Terassimme edessä olevassa koivussa on uusi pönttö, jonka kirjosieppokoiras valloitti omakseen jo pari kolme viikkoa sitten. Tarkalleen se tapahtui vappuaattona 30.4. Sen jälkeen lintu on laulanut päivät pitkät, osittain yötkin, ja yrittänyt houkutella naaraita pesintäkumppanikseen. Näytti jo siltä, ettei se taida löytää muita kuin vaimoni, joka on jutellut terassituolin selkänojalla istuskelevalle ”raukalle” pienen tuuletusikkunan kautta (kuten edellisinäkin vuosina).

Mutta sitten eilen (16.5.) se tapahtui! Lintu tuli laulaen kertomaan, että se on valloittanut naaraan sydämen! Eikä aikaakaan, kun naaras tuli esittäytymään. Se lennähti terassituolille, katseli siinä hetken ympärilleen ja kävi noukkimassa terassilla olevasta kukkapenkistä kuivuneen lehden ja kiikutti sen pönttöön. Nyt näyttää pihapiirissä onni kukoistavan. Toivottavasti isäntä pysyy uskollisena, eikä (pahan tapansa mukaisesti) lankea liehittelemään muita sillä aikaa, kun emäntä hoitaa pöntössä haudontavelvollisuuttaan.

Ylin kuva kirjosieppokoiraasta ja ”keltasirkkunaaraasta” on otettu kaksi vuotta sitten, muut kuvat ovat eilispäivältä (16.5.2016).

Jaa artikkeli