Työpäivä alkaa.

Oma PIHA -lehden järjestämän Suomen Paras Piha 2017 -kisan voitti paraislainen saaripiha, Lola ja Ove Winqvistin piha Kuggössä. Käynti Kuggön saarella oli mukava kokemus, asunhan itsekin Turun saaristossa. Päivä alkoi laivamatkalla omasta saaresta mantereen puolelle ja toisella laivalla Kuggön saarelle.

Lossimatka Nauvosta Paraisille.

Laiva- ja lossimatkat ovat toki mukavia, etenkin kesällä, mutta saaristossa matkustamiseen kuluu aikaa. Lähden kotoa aamuvarhaisella, perillä Kuggössä olen vasta iltapäivällä.

Kuggön satama.

Näin tammikuussa on virkistävää katsoa kesäkuun kuvia. Miten vehreää! Kylläpä Suomi on paratiisi, jos se onkin välillä myös Siperia.

Yksi lempikuvani ei mahtunut lehtijuttuun, niinpä laitan sen tähän.

Japaninvaahtera ja taustalla venevaja.

Winqvistien pihalla kasvaa paljon talvenarkoja kokeilulajeja, etenkin erikoisempia puita ja pensaita. Japaninvaahtera on viihtynyt ja talvehtinut avomaalla jo monta vuotta. Kuvassa se toistaa punamullatun venevajan sävyä, alhaalla siintää merenlahti. Meikäläisittäin hyvin nykyaikaisen pensaan ja perinnerakennuksen sekä jylhän luonnonmaiseman liitto on erittäin kiinnostava. Siinä on niin vastakohtaisuutta kuin yhteensointuvuuttakin.

Pariskunta rannassa.

Onnittelut Lolalle ja Ovelle tälläkin foorumilla, artikkelin heidän pihastaan pääset lukemaan uusimmassa Oma PIHA -lehdessä (1/2018).

Jaa artikkeli