Tilhi marjojen kimpussa ruskapihlajassa 1

Seurasin lauantaina (10.10.) parinkymmennen tilhen pihlajanmarjaruokailua pienessä, mutta komean ruskaisessa pihlajassa Hangon Itäsatamassa. Paikka on aivan laitureiden läheisyydessä, missä liikkuu jatkuvasti ihmisiä ja autojakin. Senpä takia tilhet eivät ehtineet saada montaakaan marjaa nokkiinsa, kun ne taas pelästyivät ja pyrähtivät kallioisella mäellä kasvaviin puihin, mutta palasivat hetken kuluttua takaisin. Oheisessa neljän kuvan sarjassa seurasin yhtä parveen kuulunutta tilheä, kun se noukki tertusta marjan.

Pihlajanmarjoilla herkutellessaan tilhiparvi on iloisesti sirisevä, huomiota herättävän värikäs näky. Jos tilhien pesimäalueella pohjoisessa on niukasti pihlajanmarjoja, linnut lähtevät syksyisin etsimään marjoja etelämpää, jolloin näemme niitä parvina etelärannikollakin. Marjojen loputtua tilhet voivat vaeltaa talven aikana jopa Välimeren alueelle saakka.

Lisäys: Keskiviikkona 14.10. tilhiparvi oli siirtynyt syömään marjoja lähellä Itäsatamaa olevasta aroniapensaasta. Alla olevat kolme kuvaa on otettu siis 14.10.

 

Jaa artikkeli