Puutarha- ja terassikalusteet eivät aina tarvitse olla luksusta – tai oikeastaan voisi ajatella, että omin käsin tekee juuri sellaista, mitä voi pitää itselle luksuksena ja vieläpä pikkurahalla.

Kuvan penkki on tehty toistakymmentä vuotta sitten puretun kanalan leveistä ja valkaistuista seinälaudoista eli on uusiokäyttöä. Penkin selkänoja tukee erittäin hyvin puutarhatöissä rasittunutta ristiselkää. Aikoinaan löysin penkin mallin jostakin kirjasta ja siinä oikein vakuutettiin, että penkillä on todella hyvä istua. Niin oli, mutta se lahosi pari vuotta sitten ja tämä kuvan penkki on nyt sitten kakkosversio.

Kukkahyllykkö löytyi kympillä huonekaluliikkeestä, kun siellä myytiin kaikenlaista puoleen hintaan. Maalaamattomaan hyllykköön peittävää puunsuojaa pintaan, niin johan näyttää pirteältä. Samaisessa liikkeessä oli vähän vinksahtanut klaffituoli, joka ei ollut kelvannut kenellekään. Sekin lähti muutamalla eurolla ja pensselillä taas väriä päälle.

Pöytä on tehty kylläkin rautakaupasta ostetusta puutavarasta. Tarkoitus oli laittaa pöytälevyksi Bauhausista löytyneitä mielestäni edullisia punertavia graniittilevyjä (3 kpl), mitkä siihen pöydälle mukavasti asettuivatkin, mutta silmä (sekä oma että vaimoni) sanoi, että punainen väri pöydällä on nätimpi. Ideoidaan graniitille muuta käyttöä.

Jaa artikkeli