Luomuinstituutin johtajaksi on valittu 1. helmikuuta alkaen professori Pirjo Siiskonen Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista.

Helsingin yliopisto ja Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus perustivat Luomuinstituutin 2.11.2012 ja sen koordinaatioyksikkö on Mikkelissä. Luomuinstituutin johtajan työsuhde on määräaikainen vuoden 2016 loppuun ja johtaja työskentelee Mikkelissä.

Luomuinstituutin johtajan työnantajana toimii Helsingin yliopisto. Johtajan tehtävänä on toimia ohjausryhmän esittelijänä, raportoida Luomuinstituutin toiminnasta Helsingin yliopiston rehtorille ja MTT:n ylijohtajalle, vastata Luomuinstituutin toiminnasta ja taloudesta sekä kehittää instituutin toimintaa ohjausryhmän linjausten mukaisesti.

Siiskonen on koulutukseltaan valtiotieteen tohtori ja hän on työskennellyt Ruralia-instituutissa vuodesta 1989. Hän on toiminut Mikkelin yksikön johtajana ja instituutin varajohtajana ja pitkään myös luomuasioiden parissa Ruralia-instituutissa.

Luomuinstituutti tukee toiminnallaan kotimaisen luomutuotannon vahvistumista koko elintarvikeketjussa tutkimuksen, kehityshankkeiden ja yhteiskunnallisen vuorovaikutuksen keinoin. Tutkimus on monitieteistä ja kohdistuu koko elintarvikeketjuun.

Jaa artikkeli