Elintarviketeollisuusliiton vuosittain järjestämän Tähtituote-kilpailun on voittanut paahdettua pellavaa sekä mustikkaa sisältävä rouhe. Voittaja ratkesi tiistaina asiantuntijaraadin arvioinnin ja yleisöäänestyksen perusteella.

Kauhajoella toimivan Linseed Oy:n VALO 24h -tuotesarjassa hyödynnetään Suomen luonnossa kasvavaa pellavaa ja marjoja. Yrityksellä on öljypellavan sopimusviljelyksiä Etelä-Pohjanmaalla noin 500 hehtaaria.

Asiantuntijaraati luonnehti pellava-mustikkarouhetta aidoksi ja moderniksi. – Maukas sellaisenaan ja toimii hyvin lisäkkeenä. Sisältää monia tärkeitä ravintoaineita kuten paljon hyviä rasvoja, proteiinia, kuitua ja magnesiumia. Sopii keliaakikoille ja vegaaneille. Kaunis ja informatiivinen pakkaus on riittoisa. Trendin harjalla myös kansainvälisesti.

50 ruokauutuutta kilpasilla

Tähtituote 2012 -kilpailuun osallistui 50 kotimaista tuoteuutuutta. Finaaliin olivat voittajan lisäksi karsineet Atrian Bravuuri broilerin sisäfilee-pekonirullat bataattipedillä, Myllärin luomuriisipiirakka, Pirkka mikrovalmis uuniperuna sekä Provena Gluten Free Oat Bread Mix gluteeniton kauraleipäseos.

Raati arvioi erityisesti kilpailuun osallistuneiden tuotteiden innovatiivisuutta, kaupallisia näkymiä ja aistittavaa laatua. Kilpailun tuloksen laskennassa asiantuntijaraadilla oli ensimmäistä kertaa 50 prosentin ja yleisöäänestyksellä 50 prosentin painoarvo. Kevään aikana olleessa yleisöäänestyksessä annettiin yli 3 000 ääntä.

Finalistituotteet valitsi asiantuntijaraati, jonka puheenjohtaja oli Tekesin Sapuska-ohjelman päällikköKari Venäläinen. Raadissa vaikuttivat myös Liemessä-blogin ruokabloggaaja ja valokuvaaja Jenni Häyrinen, puheenjohtaja Taina Luova Ravitsemusterapeuttien yhdistyksestä, toimialapäällikkö Elisa Piesala Elintarviketeollisuusliitosta, freetoimittaja Marja Samuli, pt-hankintajohtaja Jari Simolin Inex Partnerista ja kokki Aki Wahlman Foody Allen Oy:stä.

Jaa artikkeli