Luomuliitto valitsi Vuoden Luomutuotteiksi KKK-Vihanneksen Onnelliset Luomu Snack-kurkut ja Nokian panimon Keisari Luomu Pilsin. Kunniamaininnan sai Makulaku Natural Sweet – voimakkaan makuinen luomulaku.

– Snack-kurkkujen maku häikäisi raadin. Luomu tuotantotapana pystyy vaikuttamaan jopa siihen, miltä vihannekset maistuvat. Luomuvihannestuotantoa halutaan Suomessa paljon lisää – kysyntää on! toteaa Luomuliiton ja Vuoden Luomutuote raadin puheenjohtaja Jaakko Nuutila. – Olemme kehittäneet luomukurkun viljelyä nyt puolisen vuotta ja viimein on viljelymenetelmä hallussa, mikä näkyy myös kurkun hyvässä laadussa ja maussa. Luomuviljely on haastavaa, mutta onnistumiset myös erittäin palkitsevia, kertoo Johanna Kivioja KKK-vihanneksesta.

Raati on tyytyväinen, että myös juomapuolella alkaa löytyä yhä enemmän luomuvaihtoehtoja. Keisari Luomu Pils 4,5 % oli raadin mielestä esimerkillinen olut, josta löytyy kaikki hyvän oluen piirteet: hyvä, kestävä vaahto, kaunis väri ja täyteläinen maku.

– Olemme iloisia, että useilla suomalaisilla tiloilla kasvaa laadukasta luomuohraa oluen raaka-aineeksi. Keisari luomua on nyt saatavissa kautta maan, kertoo Matti Heikkilä Nokian Panimolta, mikä on halunnut myös minimoida tuotteen hiilijalanjäljen.

Vuoden Luomutuote -raadissa oli mukana Sasu Laukkonen, Eeropekka Rislakki, Jaana Elo ja Kim Palhus, jotka kaikki tunnetusti arvostavat makua.

– Kilpailussa nousi esille luomun ydin eli maukas, puhdas, terveellinen ja turvallinen raaka-aine, toteaa Jaakko Nuutila.

Tukkutori –lehdessä numero 2/2011 on Luomuliiton puheenjohtaja Jaakko Nuutilan ja tuomaristossa mukana olleen luomuravintoloitsija Sasu Laukkosen (Chef & Sommelier)haastattelu. Voit lukea lehden digitaalisena näköispainoksena, johon linkki alla.

LUE TUKKUTORI nro 2/2011

Voit lukea 3 ensimmäistä sivua maksutta ja ostaa koko lehden hintaan 5 €, jonka voit maksaa turvallisesti verkkopankilla tai luottokortilla.

Jaa artikkeli