Porilainen Niina Minkkinen on nyt hallitseva Suomen mestari kukkasidonnassa. Hän ylsi Mikkelissä Savcor-baletin yhteydessä järjestetyssä kilpailussa voittoon tasaisella suorituksella kaikissa kolmessa kilpailutyössä.

Niina Minkkisen haastattelu on uudessa Tukkutori-lehdessä (nro 6/2010). Siinä hän kertoo henkilöhistoriaansa kukkasitojana kehittymisessä. Niina toteaa, että sidonta vaatii ”verta, hikeä ja kyyneleitä”. Hän on vaativa itselleen, ja tituleeraakin itseään ”Milli-Minkkiseksi”.

Videolla SM-kilpailujen johtaja, Kukkakauppiasliiton Savo-Karjalan piirin puheenjohtaja Päivi Niskanen kertoo kilpailun kulusta. Niina Minkkinen kertoo kilpailutöihinsä sisältyneistä ideoista.

Tukkutori-lehdessä haastatellaan myös juniorisarjan voittajaa Eine-Maria Kücükpalaa, jonka taitojen lähde on Järvenpään Kukkatalossa.

Voit lukea jutut Tukkutorin digitaalisesta näköispainoksesta (5 € verkkopankkimaksulla), linkki on osoitteessa www.tukkutori.eu, tai tilata lehden asiakaspalvelustamme 35 euroa/vuosikerta kestona(7 numeroa vuodessa) puh. 010 387 0880.

Katso video tästä

Jaa artikkeli