Turussa perjantaina avautuneessa Puutarhan Kevät 2010 -näyttelyssä on esillä 18 parvekekukka-asetelmaa, mikä on poikkeuksellista vuoden aikaan nähden. Yleisö pääsee äänestämään parvekekukka-laatikkoista mieleisintään.

”Pelargonit parvekkeille” -näyttely oli esillä jo Helsingin Oma Piha -messuilla maaliskuun lopulla. Siellä annettiin lähes 7000 ääntä ja voittajaksi tuli parvekekukkalaatikko numero 12, johon oli istutettuina pelargoni Americana White Splash, pikkupetunia Callie Purple sekä maahumala.

Parvekekukka-asetelmat ovat Oy Schetelig Ab:n osastolla ja kukat asetelmiin on kasvatettu Ansari Oy:ssä Luumäellä. Myyntipäällikkö Jarmo Lemström Scheteligistä luonnehtii Helsingissä voittajaksi selviytynyttä asetelmaa nykyaikaiseksi toteutukseksi sinivalkoisesta klassikosta.

– Pelargoni Americana White Splashin kukka on silmällinen. Vaaleiden terälehtien keskellä on hennon punainen väri. Pikkupetunia Callie Purplen kukat ovat sinisiä, lähes liloja. Parvekelaatikosta laskeutuva maahumala taasen antaa asetelmalle ulottuvuutta.

– Pelargoneista on silmällisiä lajikkeita ollut saatavissa vasta vuoden päivät. Tämä lajike on myös tuoksuva. Petunioissa on taasen hyvin laaja värikirjo, ja niistä saa millaisen värimaailman tahansa, toteaa Lemström.

Helsingin näyttelyssä kisa oli varsin tasaväkinen. Hopealle sijoittunut asetelma oli koostettu pelargonin Tango Dark Red- ja lumihiutaleen Cabana Jumbo White-lajikkeista. Pronssille sijoittui parvekelaatikko, jossa oli pelargonin Aguarello – ja lobelian Techno Trailing Blue -lajikkeet. Eroa näiden kahden välillä oli vain 12 ääntä.

– On mielenkiintoista nähdä, kuinka Lounais-Suomen kukkamaku poikkeaa pääkaupunkiseutulaisten mausta. Vielä mielenkiintoisemmaksi kisa menee, kun tamperelaiset, vaasalaiset ja oululaiset pääsevät myöhemmin keväällä pidettävissä näyttelyissä sanomaan mielipiteensä, ennakoi Jarmo Lemström kisan kulkua.

Helsingin arvonta

Helsingin messuilla parvekelaatikkoäänestykseen vastanneiden joukosta on arvottu voittajat.
• Oma Piha –lehden vuosikerta: Riitta Rajala, Espoo
• Oman pihan suunnittelu –kirja: Mari Stolt, Hämeenlinna
• Pihakalenteri: Lenne Leemet, Box
• Venezia parvekelaatikot 4 kpl: Riitta Henriksson, Pinjainen
• Habitec –tuotepaketti: Helinä Lampinen, Vantaa

Parvekekukkaäänestys on myös netissä osoitteessa www.omapiha.info/kilpailu, alla on linkki siihen.

Äänestä mieleisesi parvekekukka-asetelma

Kilpailusivulta voit katsella samoja parvekukka-asetelmia kuin näyttelyissä.

Jaa artikkeli